«Вбити двох зайців» під час ЗНО зможуть випускники шкіл Рівного

Та області

Під час основної сесії ЗНО в 2019-му році випускники шкіл на Рівненщині зможуть «вбити двох зайців».

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох предметів будуть зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію.

Першим обов’язковим предметом ДПА є українська мова і література. Другим – математика або історія України. Третій предмет випускники обирають самостійно. Керівники закладів освіти повинні реєструвати учнів на ЗНО до 18 березня. Такий метод цього року використовують вперше, говорить Ігор Опольський:

 - Принцип такий: ви зареєструвалися, вам дали сертифікаційну роботу. Наприклад, українська мова і література. Там є три частини: перша частина – мова, друга – література, і третя – власне висловлення. Для того, аби вступити у ВНЗ, треба усі три частини виконанти. На ДТП їм враховують тільки бали першої і третьої частини.

 

Інші особи зможуть реєструватися на ЗНО самостійно з 5 лютого до 25 березня. Змінювати реєстраційні дані, тобто виправити помилки при реєстрації або переобрати предмет, можна буде тільки до 25 березня. Додаткового часу на це не передбачили.

Нагадаємо, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання почнеться 21 травня тестуванням з математики й завершиться 13 червня тестуванням з хімії. Кожен учасник має право складати щонайбільше чотири тести.

До слова, завдання з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії перекладуть кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень