ЗНО з двох предметів складатимуть студенти рівненських коледжів

У 2019-му році

Цього року студентам профтехучилищ, коледжів і технікумів збільшили кількість предметів, які потрібно здавати у формі ЗНО, аби отримати атестат про повну загальну середню освіту.

У 2019 році, окрім тестування з української мови та літератури, їм доведеться обирати ще один предмет із двох запропонованих – історії України (період ХХ – поч. ХХІ ст.) та математики. Результати оцінювання зараховуватимуть як ДПА і вноситимуть в атестат.

Як зазначив начальник управління освіти та науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський, вирішувати, який саме предмет здавати, будуть виключно студенти, а не керівництво навчальних закладів.

На фото: директор ЛРЦОЯО Лариса Середяк та начальник управління освіти та науки РОДА Григорій Таргонський

До слова, реєстрація учасників ЗНО-2019 розпочнеться 5 лютого і триватиме до 25 березня. Основна сесія запланована на період з 21 травня по 13 червня.

Майбутні вступники матимуть змогу обрати чотири предмети з 11-ти запропонованих: українська мова та література, історія України, математика, біологія, хімія, фізика, географія,  а також англійська, німецька, французька та іспанська мови. Тестування з російської мови, як і торік, немає.

Між тим, абітурієнти, які планують вступати до вишів наступного року, мають змогу подати сертифікати ЗНО за 2017, 2018 та 2019 роки. При цьому, результати з різних предметів вони можуть поєднувати у довільній формі. 

 

Однак є виключення. Результати з іноземних мов прийматимуть тільки за 2018/19 роки.

Також з 8 до 31 січня проходитиме реєстрація на здачу пробного ЗНО. А вже 16 березня випускники матимуть змогу скласти пробне тестування з української мови та літератури, а 23 березня – з будь-якого іншого предмету.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень