«Кабінет національної згоди»: що варто зробити Зеленському, аби заспокоїти США

Американці хочуть виборів (с)*

Президент України записав резонансне звернення, головним у якому прозвучало, що «виборів не буде», бо під час війни вони не на часі.

Це не всі тези цього важливого звернення. Серед іншого Зеленський закликав:

- Не розхолоджуватися.

 

Якщо не буде Перемоги, то не буде Країни.

 

ТОМУ

 

Всі ресурси країни – на оборону та для перемоги.

Не час для широких святкувань чи інших зухвалих речей у тилу.

 

Державі потрібно значно більше зосередженості на обороні. Всім. Всім у Державі.

 

Вибори не на часі.

Насправді дуже хороше звернення, проте… Існує один закид, на який нам доводиться зважати.

Звучить він так:

- Вибори Президента України мають бути проведені в березні 2024 року! Цього хоче Захід, цього вимагають США.

 

Якщо в березні 2024 не буде виборів Президента України, наші опоненти зроблять все, аби виставити Зеленського – узурпатором – на противагу Путіну, якого 31 березня знову «демократично» оберуть президентом РФ.

 

«Узурпатору Зеленському» ніхто на Заході допомагати не стане і в результаті наш ворог отримає необхідну перевагу для наступу.

 

Тому, якщо хочемо, щоб допомога Україні продовжувалася, вибори мають бути – проведені.

Хай навіть Зеленський знову стане Президентом. Це – неважливо. США хочуть вибори, треба їм їх дати».

Ця думка на Форумі «УП» була озвучена кимось із прихильників Порошенка, але вона явно – не позбавлена певного сенсу.

Персонажа ліворуч -- це Шабунін -- варто було б кудись призначити. Наприклад, керівником держаґенства з антикорупційних реформ

ТОЖ

Зеленському, якщо він (що логічно) хоче відмовитися від проведення виборів у березні 2024 р., необхідно зробити щось, що показало б та довело Заходу – демократичність нашого Воєнного стану.

Єдиний спосіб зробити це – поділитися владою з опонентами і дати максимальні послаблення в плані волевиявлення та свободи слова населенню, при одночасному «закручуванні гайок».

 

Закручуванні – теж доречному, давно очікуваному  та необхідному.

Разом це дасть принцип «молота і наковальні», який тільки й здатен викувати меч української Перемоги.

КРОКИ, ЯКІ ЗАСПОКОЯТЬ ЗАХІД

  1. Обрання Головою Верховної Ради – Петра Порошенка (як варіант – Юлії Тимошенко). Це – абсолютно нескладне рішення для контрольованої Зеленським ВРУ.
  1. Одночасна передача представникам опозиції хоча б 30% посад голів Комітетів ВРУ. А краще – 50%

  2. Новий склад Кабміну – із залученням до роботи в ньому – всіх партій представлених у парламенті та представників т.з. «громадянського суспільства»
  3. Можливість для ще як мінімум 3-6-9 телеканалів вийти з єдиного Телемарафону й почати здійснювати – власне мовлення – у межах чинного законодавства.

  4. Загальна політична амністія: формально так її називати, може, й не варто, але з-за ґрат треба випустити всіх, кого на Заході вважають затриманими у нас – за політичні погляди.

  5. Зокрема, варто звільнити з-за ґрат всіх священнослужителів та накласти офіційний мораторій на будь-які дії, пов’язані з захопленням церковних споруд в Україні чи переслідування людей за релігійною ознакою.

  6. Анонсувати Амністію – всім мешканцям ЛНР/ДНР, окупованих територій та Криму, які не були і не є учасниками злочинів проти людяності та людства. Зокрема, тортур та участі у каральних операціях проти населення цих територій. Злочинці ж мають вже починати виїжджати до в РФ.

«ВОЄННИЙ КАБІНЕТ»

По-суті, виконавча влада в Україні має перейти від Уряду до «Воєнного кабінету».

Уряд – команда технократів – має забезпечувати виконання волі Парламенту.

 

Воєнний кабінет – по суті як «Політбюро» – має визначати вектори політичної волі, що їх у вигляді Законів й має фіксувати ВРУ

Воєнний кабінет – знову ж таки – має складатися з представників різних політичних партій і втілювати сам принцип «об’єднання всіх політичних сил».

Цікаво, що в Україні формально вже існує «Воєнний кабінет». Існує навіть відповідна стаття у «Вікіпедії». Згідно з нею:

Тобто, фактично, аби перетворити цей орган на повноцінний «Воєнний кабінет національної згоди та Перемоги» необхідно лише ввести до його складу представників різних парламентських та позапарламентських партій.

Усі спільно ці люди мають почати – «закручувати гайки»: перенаправляти бюджетні гроші на потреби оборони, запускати масові виробництва всього необхідного для фронту та масові будівництва фортифікаційних ліній і житла для переселенців.

Прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак розмовляє із президентом України Володимиром Зеленським і президентом США Джо Байденом

Якщо зробити все перераховане вище в комплексі, Захід буде змушений признати, що Україна живе за демократичними принципами – об’єднання єдиною метою – протидіяти ворогу.

Що Україна – має перемогти і гідна – підтримки

*АК -- авторська колонка. Всі думки та пропозиції -- авторські

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень