Звичних «Музейних гостин» у Рівному вже не буде

Про це повідомила завідувач відділом етнографії Рівненського обласного краєзнавчого музею Алла Українець

Етнограф разом з волонтером Тетяною Гонтар («Воїни світла») та лірником Андрієм Ляшуком на захисті проектів на отримання фінансування з міської скарбниці у рамках відбору «Рівне – місто унікальних подій» представили новий формат фольклорно-етнографічного свята - його хочуть зробити Всеукраїнським фестивалем мистецтв.

Передумови для цього вже давно є, адже на «Музейні гостини» у Рівне з‘їжджаються майстри з усієї України. Цього року їх було понад чотириста.

Зміна формату передбачає не лише зміну назви, а й форми проведення. На гостинах хочуть облаштувати три локації – для концерту на музейному майданчику, музичну локацію, де гратимуть лірники та хореографічний майданчик.

Крім того, на «Музейних гостинах» проходитимуть майстер-класи з гончарства, плетіння з соломи, трави, шкіри, різьбярства, ткацтва, писанкарства. За задумом організаторів – ці майстер-класи мають бути безкоштовними для відвідувачів. Тож кошти на відшкодування роботи майстрів просять з міського та обласного бюджетів.

Усього хочуть близько 100 тисяч гривень, - розповіла Алла Українець:

З самого початку це свято замислювалося як свято для людей. Тобто, не комерційне, не так, щоб ми брали гроші з учасників. А щоб майстри могли безкоштовно показати,  а люди так само побачити краще, що ми маємо у нашому місті. І ми цей формат переступати не будемо. Через це ми і просимо кошти, бо ми не можемо впоратись своїми силами з таким напливом людей.

За словами етнографа, цьогоріч на проведення свята його організатори отримали лише 15 тисяч гривень з місцевого бюджету. При цьому, під час концерту волонтерів вдалося зібрати 40 тисяч гривень, які передали українським воякам у зону АТО.

Додамо, що відбір проектів, що отримають фінансування з міського бюджету у 2017 році, здійснюватиметься конкурсним журі наступного тижня.

А пригадати, як проходили «Музейні гостини» у 2016-му році, можна тут.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень