Зворотна сторона технологічного прогресу: 6 професій, з якими скоро доведеться розпрощатися

Усьому свій час

Завдяки технологічному прогресу років через 10, як вважають експерти, назавжди зникне чимало професій.

Зрозуміло, що і з’явиться їх не менше, однак пропонуємо заздалегідь дізнатися, які посади уже зараз вважаються застарілими.

Касовий працівник

Завдяки системам самообслуговування і автоматизованим процесам під час шопінгу звичний роздрібний касир зрештою зникне як посада. Тим більше, що нинішні покупці мріють про меншу взаємодію із людьми.

Телемаркетер

На сьогодні ми не так часто використовуємо телефонний зв'язок, як до прикладу, ще років 5-7 тому. Зараз набагато популярніші інші методи комунікації, такі як електронна пошта чи звичайні текстові повідомлення. Тому телемаркетинг стає звичайним пережитком минулого.

Турагент

Зі зростанням можливостей світової павутини і привілеєм вирушати у подорожі за допомогою інтернет-сайтів цей вид роботи став поступово зникати з нашої повсякденності. Вже практично скінчилися ті дні, коли нам треба був фахівець для підбору кращих пропозицій відпочинку.

Водій таксі

Додатки по пошуку попутників пропонують сучасний і зручний спосіб здійснювати поїздки. Кількість замовлень таксі зменшуватиметься зі зростанням подібних застосунків, підтримуваних GPS.

Видавці друкарської продукції

Зрозуміло, що паперові ЗМІ помалу покидають галузь. Більшість людей віддає перевагу цифровим носіям, коли мова заходить про розваги і новини. Видавничим компаніям досить складно йти в ногу з часом, тож вижити їм, схоже, не судилося.

Працівники пошти

Завдяки сьогоднішнім технологіям та електронній пошті, необхідність у поштових службовцях крок за кроком сходить нанівець. А зі збільшенням популярності приватних фірм, що займаються кур'єрською доставкою, у старої доброї пошти стає все менше шансів запропонувати своїм співробітникам кар'єрне зростання і просування.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень