Звіт: як Рівненщина бореться з COVID-19 (ФОТО/ВІДЕО)

Від початку пандемії в області захворіли 1800 осіб

Очільник Рівненщини Віталій Коваль прозвітував про боротьбу з коронавірусом у регіоні.

Під час онлайн брифінгу він повідомив, що Рівненщина - одна з перших областей, яка прийняла програму протидії поширенню коронавірусу.

Голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль

14 березня створили Цілодобовий оперативний штаб при РОДА для контролю в області ситуації з коронавірусом. Тоді ж запустили цілодобову гарячу лінію. За час її роботи отримали понад 5 тисяч звернень.

У бюджетах області передбачили близько 100 млн грн. Ще майже 61 млн грн надійшов від благодійників. За ці кошти придбали медобладнання, засоби індивідуального захисту та дезінфікуючі матеріали.

[media=183987][media=183981]

Для надання медичної допомоги в області створили 11 госпітальних баз, які розраховані на 740 пацієнтів, зокрема, 58 ліжкомісць у реанімаційних відділеннях.

Рівненщина на другому місці після столиці за кількістю ПЛР-тестувань, їх зробили понад 16 тисяч.

[media=183982][media=183984][media=183988]

В області є 88 мобільних бригад, які відбирають біоматеріали для досліджень у осіб з підозрою на COVID-19. Ще 22 мобільні групи контролюють дотримання карантину мешканцями області.

Для обсервації підготували 21 заклад, де можна розмістити 1360 осіб. Такою послугою скористалися лише 12.

Під час скасування регулярних перевезень в області запровадили 13 спецрейсів медпрацівників.

За час карантину в Рівненській області встановили 12 контрольно-пропускних пунктів у населених пунктах, де зареєстрували спалах коронавірусу.

Зокрема у:

  • селі Тинне Сарненського району;
  • місті Вараш;
  • селах Познань та Рокитне у Рокитнівському районі,
  • у селищі Зоря Рівненського району,
  • на в’їзді/виїзді із Здолбунівського інтернату для похилих осіб.

Завдяки встановленим КПП та контролю пересування місцевих мешканців, спалахи коронавірусної інфекції було локалізовано. За час роботи КПП в області дезінфікували понад 19 тисяч автомобілів.

Також в області дезінфікують дороги, тротуари, прибудинкові території та зупинки. Обробляли місця, які найчастіше відвідують люди, - адмінбудівлі, автовокзал, аптеки, банки та магазини.

Віталій Коваль зауважив, що під час карантину на Рівненщині посилили контроль за цінами. Моніторинг проводять у супермаркетах, аптеках та заправках.

 

Своєю чергою Віталій Коваль закликав усіх мешканців Рівненщини дотримуватися карантинних заходів, використовувати засоби індивідуального захисту та уникати скупчень людей.

Загалом від початку пандемії на коронавірус занедужали понад 1800 мешканців області, з них – 132 дитини та 320 медпрацівників. 39 людей від ускладнень померли.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень