Звідки зрада? Вівсянник у Рівному розповів про ціни на кисневі концентратори

Обласне управління охорони здоров’я купило концентратори за найнижчою ціною (с)

Олег Вівсянник
Олег Вівсянник

На Рівненщині виник скандал через вартість закуплених кисневих концентраторів.

Волонтери стверджують, що один такий пристрій на ринку коштує 25 тисяч гривень, а ті, що придбало обласне управління охорони здоров’я – на 10 тисяч дорожчі.

Втім, це найдешевша ціна, стверджує очільник обласної медицини Олег Вівсянник:

Такі ковідні закупівлі проводяться з дотриманням принципів максимальної прозорості. Інформація про закупівлю оприлюднюється на спеціальному порталі, які входять у систему Прозорро.

 

Щодо ціни про яку говориться у зверненні активістів.

 

Під час проведення закупівлі кисневих концентраторів управління охорони здоров’я ОДА користувалося інформацією Державного Українського об’єднання «Політехмед», яке є органом з оцінки відповідності, щодо середньої ціни на кисневі концентратори об’ємом 10 л.

 

За їх інформацією, середня ціна на такі концентратори складає 38 тис. гривень.

 

А ціна на концентратори, закуплені управлінням, складає 35 тис. грн. Тобто є найнижчою, за якою закуповувалися аналогічні пристрої у нашій державі.

Нагадаємо, йдеться про купівлю концентраторів на суму у понад 20 млн гривень. Техніку придбали державним коштом для медзакладів первинної ланки. Тобто для хворих, які лікуватимуться амбулаторно під наглядом сімейних лікарів.

Водночас у лікарнях Рівненщини, де перебувають хворі з коронавірусом, є 478 концентраторів, кожен з яких одночасно забезпечує киснем двох пацієнтів.

Олег Вівсянник запевнив, що з медзакладів першої хвилі лікарі виписують пацієнтів після повного одужання. Тобто теоретично, їм не треба кисневі концентратори. 

Радіо ТРЕК у Telegram і Viber: 063-734-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень