Звідки у міфів про порошкове молоко в магазині – ноги ростуть

Дістався нам у спадок з радянських часів і дехто досі його поширює 

Найчастіше міф про те, що у магазинах продають не натуральне, порошкове молоко можна почути від бабусь на ринку.

Своє, «бабусине» справжнє молоко, а в магазинах нічого путнього не знайти.

 

Наративи, які поширюють нелегальні або напівлегальні виробники, які закуповують сировину у домашніх господарств. Так цитує розмову з одним з великих молоковиробинків видання Telegraf

Часом таку продукцію розливають навіть у пляшки, які уже були у використанні під іншими напоями, що теж небезпечно. А молоко не має сертифікатів про якість чи походження. Але таке молоко дешевше магазинного, і для багатьох це досі перевага. 

Звідки міф про порошкове молоко

Міф про «порошкове» молоко виник ще за часів СРСР. В ті часи й справді траплявся дефіцит молока. Доставити його свіжим у віддалені регіони було вкрай складно.

У такій ситуації молоко замінювали сухим. Сухе молоко тримали вдома. А коли термін зберігання уже добігав кінця, вмілі господині навіть робили цукерки з сухого молока.

 

Тоді й виникла хибна думка, що це заміна звичайному питному молоку. 

Втім, треба розуміти що не вигідно. Адже для того, щоб зробити сухе молоко пастеризоване молоко треба спочатку сконцентрувати та висушити на сушці (це досить енергомісткий і дорогий процес), а потім знову відновлювати. Це робить такий продукт як сухе молоко значно дорожчим від звичайного питного. Щонайменше на 30%.

Джерело: Telegraf

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень