Зверніть на це увагу: 8 фраз, які діти ніколи НЕ скажуть своїм батькам

Пояснення психолога

Психолог Дмитро Карпачов у своєму Instagram розповів про те, що батьки не завжди розуміють потреби дітей та звернув увагу дорослих на низку фраз, які діти ніколи їм не скажуть. 

Поважай мої емоції та почуття

Психолог каже, якщо дитина сумує, злиться або радіє - це її щирі переживання і «різні сторони однієї медалі». У таких ситуаціях варто просто підтримати її й допомогти справитися з негативними емоціями.

Будь терплячою зі мною

Дитина постійно вчиться і розвивається, але їй потрібен час, щоб зрозуміти, прийняти й впровадити у своє життя нові способи поведінки.

Карпачов розповів, що через свій юний вік діти не завжди можуть зробити це за один або декілька разів.

- Наскільки я спостерігаю - у цьому і самі дорослі-то не досягли особливого успіху, - йдеться у повідомленні.

 

Пояснюй мені причини своїх рішень і вчинків

Щоб дитина зрозуміла, що щось можна або не можна робити, потрібно пояснити простою і зрозумілою мовою. Якщо правильно говорити з дитиною, то це допоможе їй стати відповідальною і самостійною. 

Поважай мої інтереси

Це потрібно робити, навіть якщо батькам інтереси дитини здаються дивними.

- Ти навіть уявити не можеш, як черговий пройдений мною рівень у «тій тупій грі» допоможе мені бути впевненим у собі, коли я виросту, - каже психолог.

 

Слухай мене щиро

Діти хочуть розділяти з батьками свої успіхи, радості, страхи й переживання. Звичайно, вони починають це з дитячих дурниць.

І якщо діти відчувають, що батькам це не треба, то не дивуйтеся, що в майбутньому вони не будуть розповідати про свою закоханість, конфлікт у школі й свої мрії.

Спілкування з батьками дає дитині впевненість і розуміння, що вона важлива і кохана.

Будь послідовна у своїх вимогах і обмеженнях

Це допоможе дитині зрозуміти правила й адаптуватися до них. Постійно мінливі вимоги й раптові покарання батьків, які, часом, просто залежать від їхнього власного емоційного стану, можуть збивати дитину з пантелику і зменшувати рівень прослуховування до слів дорослих.

Насолоджуйся разом зі мною моментами радості та щастя

Батьки повинні відмічати досягнення дитини та святкувати маленькі її перемоги. Це подарує їй мотивацію для подальшого розвитку. Також залишаться приємні спогади.

Я зростаю і змінююся

Дитина активно росте та постійно розвивається. Тому все що «працювало вчора», сьогодні вже може бути неактуальним.

Психолог радить розвиватись та вчитися разом з дитиною. До того ж дорослі повинні показувати своїм прикладом не тільки ким треба бути, а і як до цього йти - через навчання і розвиток.

Джерело 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень