Зустріч у Парижі виявилася практично безрезультатною

Принаймні, таке випливає із заяв глав МЗС країн "нормандської четвірки"

Переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі тривали практично 5 годин. Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що говорити про вирішальний прогрес наразі не можна. 

Але нам вдалося обговорити детально низку позицій ОБСЄ, а з другого боку - чітко представити бачення безпеки, - відзначив Клімкін.

Крім того, він заявив, що сторони зробили акцент на необхідності обміну заручниками. Також міністр заявив, що основною темою для обговорення було питання, пов'язане з модальністю виборів.

Тут наш головний акцент полягав у необхідності забезпечити безпеку та здійснити такі виборчі модальності, які б відповідали українському законодавству і стандартам ОБСЄ, - заявляє Клімкін.

За словами Клімкіна, українська сторона зробила особливий акцент на встановленні зони безпеки таких, як у Дебальцево, або навколо донецького аеропорту.

Глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що міністерська зустріч у рамках "нормандського формату" була однією з найскладніших, задоволення від її результатів не досягнуто.

Це була одна з найскладніших зустрічей, яку ми проводили. Я далекий від того, щоб бути задоволеним як станом на сході України, так і результатами сьогоднішнього вечора, - сказав міністр.

Крім того, він зазначив, що процес відведення озброєння на Донбасі повинен бути продовжений.

У свою чергу міністр закордонних справ і міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро заявив, що на переговорах були озвучені прагнення домогтися проведення місцевих виборів на Донбасі до липня 2016 року.

Він висловив сподівання, що ці вибори відбудуться до закінчення першого півріччя 2016-го.

За словами глави МЗС Росії Сергія Лаврова, ініціатива Німеччини і Франції провести вибори на Донбасі до червня, яку підтримала й Москва, була відкинута українською стороною, тому "консенсусу не вийшло". 

Глава російського МЗС розповів традиційно, що для голосування на окупованому Донбасі необхідно надати особливий статус Донбасу, провести амністію та конституційну реформу. Тому зрушень, за словами Лаврова,  у підготовці виборів поки не відбулося.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень