Зупинки у Рівному і в Чикаго: порівняння письменниці

Рівненська письменниця та журналіст Лідія Рибенко, побувавши у США, порівняла зручність розташування зупинок громадського транспорту у Рівному та Чикаго

Зупинки у Рівному часто не тільки незручно розташовані, а й мають непринадний вигляд

Лідія Рибенко свої роздуми стосовно зупинок виклала у соцмережу Фейсбук. Зокрема, звернула увагу на таке у Рівному:

…самотужки не можу знайти пояснення тому, чому після майдану Незалежності наступна тролейбусна зупинка – аж на базарі.

 

Або чому на автовокзалі людей висаджують за півкілометра до власне автовокзалу, і, обтяжені важезними ношами, потенційні пасажири далеких рейсів змушені тягтися практично ще одну зупинку (до речі, раніше ж було ближче)?

Втім, найбільш відчутним для письменниці стало перенесення зупинки біля центральної міської лікарні. Бо, пояснює вона:

довелося добиратися до цілителів на милицях (ногу поламала); з тих пір не можу байдуже спостерігати, як скалічені або просто старі хворі пацієнти долають таку довгу для них відстань...

 

І вже зовсім добило, коли в моєму Басовому Куті заборонили зупинятися біля магазину на Розвилці, де зупинка була відтоді, як почали ходити перші автобуси-коробочки, а перенесли ледь не до «чигунки», залізниці цебто...

А ось в Америці, пише письменниця, при встановленні зупинок керуються інтересами громадян, а не невідомо чим, як у  Рівному.

Бо в Чикаго в людних місцях зупинки встановлені дуже густо, а там, де рух менший, відповідно, рідше. (До речі, турнікетів не бачила).

 

На такому відрізку в центрі Рівного, як згадуваний майдан Незалежності – базар, американці зробили б мінімум п’ять зупинок. Можу про це відповідально стверджувати, позаяк попоїздила багато, в різні частини міста. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень