Зупинять забудову популярної оази? На Рівненщині планують створити пам’ятку природи

Це питання розглянуть депутати облради

На Рівненщині планують створити пам’ятки природи місцевого значення. Вони можуть з’явитися неподалік річки Стир на Дубенщині. Про це йдеться у проєкті рішень, яке опублікували на сайті Рівненської облради.

Таким чином планують зберегти вікові дерева та відслонення крейдяної породи літологічного комплексу.

Як пояснив директор департаменту Володимир Захарчук, пам’ятки з’являться у Боремельській громаді.

А саме: ботанічна пам’ятка природи місцевого значення «Шибинська липа» -  на узбережжі Хрінницького водосховища (с. Набережне) та «Столітня верба» -  на околиці с. Шибин;  

 

геологічна пам’ятка природи місцевого значення «Боремельські яри» – на Абразійному узбережжі Хрінницького водосховища в районі сіл Боремель і Набережне.

Це питання незабаром розглянуть депутати облради. Якщо рішення підтримають, балансоутримувача земельної ділянки зобов’яжуть виготовити проєкти землеустрою щодо встановлення меж природно-заповідних об’єктів та забезпечити охорону.

Контроль за збереженням особливого природного середовища здійснюватиме екоінспекція Поліського округу.

Зауважимо, йдеться про територію неподалік Хрінницького водосховища, яку останнім часом активно забудовують комплексами відпочинку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень