Зубожіння через карантин може вбити більше людей, ніж COVID-19, - ООН

Економісти роблять невтішні прогнози

Через пандемію СOVID-19 більша частина людства зіткнулася з голодом. Він зумовлений нестачею їжі та втратою доходів. Про це повідомляє Successful Farming.

Голод був проблемою більшої частини Африки й раніше з багатьох причин. Зокрема, через масові напади сарани. Утім чимало людей втратили засоби до існування саме через карантин по всьому світі.       

Так, значна кількість підприємств у країнах, що розвиваються змушені були припинити роботу. Серед причин: обвал цін на нафту, зниження туризму та різке скорочення грошових переказів з-за кордону.

Цим людям і без COVID-19 жилося вкрай кепсько, – зазначив Аріф Хусейн, головний економіст Світової продовольчої програми ООН (WFP).

За його словами, навіть середній клас у містах став вразливим до бідности та голоду.

За прогнозами Світової продовольчої програми, до кінця року понад мільярд людей страждатимуть від голоду через кризу, спричинену COVID-19, а це означає, що більше людей може потенційно загинути від економічного впливу COVID-19, а не від самого вірусу.

Додамо, що коронавірус теж забрав чимало життів. До прикладу, у США від COVID-19 за пів року померло більше людей, ніж за увесь час Першої світової війни.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень