Зуб мамонта знайшов мешканець Рівненщини. Розмір уламка – 20 см (ФОТО)

Тварина жила на нашій території понад 10 тис. років тому

Наприкінці вересня житель села Морочне Володимир Малайчук, проїжджаючи повз меліоративний канал, побачив цікаву річ довжиною майже 20 см. Чоловік вирішив показати знахідку місцевому краєзнавцю Павлу Дубінцю, повідомляє Зарічненська газета «Полісся».

Для ідентифікації знахідки Павло Дубінець звернувся за порадою до працівників Нобельського національного природного парку.

При попередньому огляді, учасники колегії припустили, що це – зуб доісторичної тварини, можливо – мамонта.

Однак для достовірної ідентифікації дирекція НПП звернулася до науковців з Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича.

Експонат надіслали поштою на адресу університету і після його детального вивчення професор кафедри фізичної географії, геоморфології та палеогеографії, доктор географічних наук Богдан Рідуш підтвердив припущення – зуб і справді належить одному з різновидів мамонта, які жили у нашому краї понад 10 тис. років тому.

Експерти встановили, що це – лівий верхній моляр другої дорослої зміни, який належав молодій особині Mammuthus primigenius.

 

Це проміжна (між ранньою та пізньою) товсто емалева форма мамонтів, яка існувала на території Східної Європи у другій половині пізнього плейстоцену, приблизно в інтервалі 55-27 тисяч років тому.

Де зберігатимуть унікальну знахідку поки – невідомо.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень