Міжнародні фахівці допомагали визначити пам’ятку, що може стати візитівкою Рівного (ФОТО)

Експерти зібралися у Майстерні міста

Зараз чимало дискусій ведеться щодо того, чи є у Рівному історичні об’єкти, які варто було б популяризувати і які могли б відвідувати туристи. Але інша сторона цього питання – це те, що було реально зроблено для того, щоб історична спадщина міста була збережена, а не знищена.

Насправді за десятки років жодних зусиль в цьому напрямку не було помітно. То ж за підтримки заступника міського голови Рівного Віталія Германа у місті відбувся Міжнародний круглий стіл «Спадщина міжвоєнного модернізму: проблеми збереження та використання». Його мета – дізнатися більше про історію рідного міста та зберегти ті пам’ятки, які ще мають шанс стати «візитівкою» Рівного.

Наше місто має свою цікаву історію та свою культурну спадщину, яку нам треба досліджувати, берегти, не знищувати! Сьогодні, в рамках проєкту «Спадщина міжвоєнного модернізму: проблеми збереження та використання — міжнародний круглий стіл» зібралися небайдужі до архітектури Рівного люди. Знаково, що захід відбувається в Майстерні Міста Рівне — відкритому громадському просторі для усіх.

Маю думку, що завдяки таким проєктам, ми, рівняни, більше дізнаємося про історію архітектури, поряд з якою гуляємо щодня, про події, що відбувалися на вулиці, на якій мешкаємо та про історичних постатей, які творили наше місто колись і творять його сьогодні, — говорить заступник міського голови Рівного Віталій Герман.

Віталію Герману вдалося поспілкуватися та перейняти досвід Польщі від Славоміра Місяка – Генерального Консула Республіки Польща. Адже люди з досвідом, які реалізовували подібні проєкти, точно знають, як краще зберегти історичну спадщину Рівного. Нагадаємо, що Міжнародний круглий стіл проводиться в рамках проєкту «Рівне модерністичне: міжвоєнна архітектурна спадщина», реалізованого ГО «Інститут українського модернізму» (м. Рівне) в рамках і завдяки підтримці проєкту по роботі з культурною спадщиною в Україні «ReHERIT «Спільна відповідальність за спільну спадщину» та Європейського Союзу.

Партнерами проєкту є Кафедра архітектури та середовищного дизайну Національного університету водного господарства та природокористування, Рівненський Краєзнавчий Музей, Управління Культури й туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради.

*- на правах реклами 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень