Зсув ринку праці: Де в Україні шукати роботу?

Найбільше вакансій є на Закарпатті

Ринок праці в Україні майже повернувся до довоєнних показників.

За даними одного з сайтів для пошуку роботи, показник нових вакансій повернувся майже до 80% від середнього у 2021 році, а кількість резюме перевищує середній рівень 2021 року лише на 10%. Втім, радіти рано.

На ринку праці виникла проблема, яка може стати непростим випробуванням.

Якщо Схід, Північ та Південь України не відновилися до рівня початку 2022 року, то Захід і частково Центр пропонують навіть більше вакансій, ніж було до початку війни.

 

Лідером є Закарпатська область, де число вакансій в півтора раза більше, ніж було на початку лютого 2022 року, але охочих працювати там мало.

 

Так, в Ужгороді на одну вакансію претендують 1,5 резюме, а от у Харкові та Запоріжжі на одну вакансію припадають 3,5 шукача.

З початку війни чимало українців зі східних областей перебралися на Захід, то чому ж кількість шукачів роботи там не побільшало завдяки внутрішньо переміщеним особам (ВПО)?

По-перше, лідером за кількістю прийнятих ВПО є Дніпровщина та Харківщина.

По-друге, ВПО на Заході не можуть включитися в процес конкуренції за вакансії. Це називається структурним безробіттям. Тобто є невідповідність між тим, що потрібно працедавцям, і тим, що можуть запропонувати працівники.

Подолати це явище непросто.

Джерело: Економічна правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень