Для них завжди є робота: Назвали найзатребуваніші спеціальності у Німеччині

Українці без роботи у Німеччині не лишаться

Деякі галузі економіки Німеччини відчувають гостру нестачу робочої сили. Незважаючи на те, що рівень працевлаштування в країні є досить високий, дефіцит кваліфікованих кадрів у Німеччині з кожним роком збільшується.

Згідно з нещодавнім дослідженням Німецького інституту економіки, у 2022 році було запропоновано 1,3 мільйона робочих місць для кваліфікованих фахівців, але підходящих кадрів знайшлося лише на 670 000 з цих вакансій.

Таким чином, приблизно 630 000 вакансій, або майже 50 % відкритих вакансій у Німеччині на сьогоднішній день відчувають нестачу фахівців з необхідними навичками чи досвідом. За статистикою, у Німеччині налічується близько 2,5 мільйонів осіб, які шукають роботу, але лише 1 мільйон із них належить до категорії кваліфікованих працівників. А саме таких кадрів – дефіцит.

Які сфери в Німеччині відчувають нестачу кваліфікованих працівників:

  • освіта,
  • сестринська справа,
  • охорона здоров'я,
  • соціальне забезпечення,
  • виробництво та промисловість,
  • право, бухгалтерський облік та менеджмент,
  • наука та інформаційні технології.

Не секрет, що Німеччина гостро потребує лікарів та медсестер для підтримки своїх клінік, а на фоні тенденції старіння населення виникає ще й суттєва нестача людей у секторі догляду за літніми людьми.

З вчителями та працівниками дитячих садків ситуація така сама. За розрахунками KOFA, у 2022 році в цих секторах було близько 163 000 незаповнених вакансій, що складає 60% від загальної кількості робочих місць. І ця цифра з кожним роком зростає.

Виробництво та промисловість

За наявності досвіду роботи у сфері виробництва, виготовлення чи видобутку сировини (наприклад, видобутку вугілля) довго шукати роботу у Німеччині не доведеться. У цих галузях спостерігається гостра нестача кадрів. У 2022 році близько 53% відкритих вакансій так і залишилися незаповненими. Необхідних фахівців просто немає.

Право, бухгалтерський облік та менеджмент

Юристи, бухгалтери, фінансисти та бізнес-консультанти також дуже потрібні на ринку праці Німеччини. У цьому секторі економіки KOFA виявила нестачу майже 84 000 кваліфікованих працівників. Як і в інших галузях, тут також простежується досить чітка тенденція до зростання: якщо у 2021 році нестача кваліфікованих кадрів складала близько чверті пропозицій про роботу, то у 2022 році – вже третина.

Наука та інформаційні технології

Так звані предмети STEM (наука, техніка, інженерна справа та математика) мають великий попит практично скрізь, куди б ви не поїхали, і Німеччина не є винятком. Роботодавці, зокрема, активно шукають тих, хто має ступінь у галузі інформатики чи значні знання у цій сфері. Тільки у 2022 році майже 65 000 вакансій залишилися незакритими через відсутність кваліфікованого персоналу, що складає 55% від загальної кількості вакансій у цих галузях.

Джерело: biz.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень