Зробили лялечку: на Рівненщині покинуту школу перетворили на житло для переселенців (ФОТО/ВІДЕО)

Всі роботи з переоблаштування підходять до кінця

У червні за гроші благодійників почали облаштовувати покинуту школу села Заріцьк, щоб там могли жити переселенці.

Загалом там є місце для чотирьох десятків осіб, поки живуть двоє - Олена з Дніпропетровської області та її донечка Діана.

- Мій чоловік служить, він зв'язувався з побратимами, щоб нас кудись далі відправили, бо наше місто обстрілюють. Вони вийшли на Тараса, заповнили анкету і так ми сюди потрапили. Ми віримо в наші ЗСУ, надіємося, що вони швидко нас звільнять і ми повернемося, що все буде ціле, все буде добре, всі будуть живі, — розповідає пані Олена.

Діана каже, що жити в Заріцьку їй подобається.

- Тут дуже гарно, комфортно, ця кімната взагалі чудова. Ми — одні з найперших поки що тут. Сподіваюсь, що на місяць, а далі — додому, — каже дівчинка.

Тут вже є електропроводка, вода, каналізація, облаштовані санвузли, душові кабіни та кухня.

- Ми завершуємо всі будівельні роботи, косметичний ремонт і будемо готові надавати послуги й приймати людей, яким потрібне це житло, — розповідає голова Дядьковицької громади Людмила Вітковець.

Як розповів голова правління громадського об'єднання «Дядьковицький молодіжний центр» Тарас Коваль, на реконструкцію приміщення пішло понад півтора мільйона гривень.

- Перший грантодавець — україно-швейцарський проєкт «Діємо для здоров'я» — 300 тисяч гривень. Другий — відокремлений підрозділ угорської екуменічної служби допомоги — теж 300 тисяч гривень. Потім ми отримали допомогу від United Help Ukraine у 20 тисяч доларів на санвузли. Останній етап — це благодійна допомога від громадської організації «Будуємо Україну Разом», це близько 330 тисяч гривень, — розповідає пан Тарас.

Ще одна проблема, що залишилась - відсутність швидкісного інтернету. Це може створити перешкоди для онлайн навчання дітей.

Всі роботи планують завершити до кінця наступного тижня, а потім – заселяти людей.

Джерело: Суспільне Рівне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень