Зробила 4 кг салату на день народження: інші страви ще залишилися, а цей салат з’їли з тарілкою (ФОТО)
Салат розлетівся моментально

Цей салат дуже смачний та яскравий, тож підійде для будь-якого святкового столу. Готується він легко і з доступних продуктів. Записуйте рецепт, щоб здивувати гостей.
Святкові салати завжди хочеться робити не лише смачними, а й красивими. Важливо правильно поєднати продукти і гарно викласти на тарілці, пише odnaminyta. Цей салат точно сподобається, а ще він готується з кіноа — крупи, яку не так часто додають у салати.
Інгредієнти:
- Кіноа – ½ склянки
- Вода – 1 склянка
- Сіль – дрібка
- Морква – 1 шт.
- Консервована кукурудза – 1 банка
- Консервований ананас – 1 банка
- Курятина (копчена або варена) – на смак
- Свіжі огірки – 1–2 шт.
- Цибуля (краще червона) – 1 шт.
- Майонез – на смак
- Оливки для декору – за бажанням
Кіноа: добре промийте крупу, пересипте у каструлю, залийте водою, додайте дрібку солі і варіть на повільному вогні 15 хвилин, поки вода не випарується, а зерна стануть м’якими і розсипчастими.
Інші продукти: відваріть і почистьте моркву, підготуйте консервовану кукурудзу та ананас, наріжте курятину, свіжі огірки та цибулю.
Збірка салату шарами:
- На дно викладіть кіноа, рівномірно розрівняйте.
- Трохи майонезу, шар кукурудзи, ще трохи майонезу і кубики огірка.
- Цибулю викладіть на огірки та перемастіть майонезом.
- Далі курка та ананас кубиком, знову майонез.
- Верхній шар – натерта морква, на ній майонез сіточкою (ромбиками).
- Для декору можна додати кільця оливок.


Салат залиште у холодильнику на 2–3 години для просочування, після чого можна подавати до столу.
Радіо Трек: НОВИНИ