Зрадники з Рівного та Сарн, які працювали на РФ, стали в тюрмі «пєтухами» (ФОТО/ВІДЕО)

Кажуть, що знали Кирилова

Фото засуджених - з каналу Золкіна, колаж - наш

На каналі Володимира Золкіна – журналіста та ютубера, який бере інтерв’ю в російських полонених, вийшло нове відео. В ньому Золкін розмовляє з українськими колаборантами, засудженими за державну зраду. Один із Рівного – 51-річний Олександр Кириченко. Другий – 28-річний Олександр Шкатов із Сарн. Обоє чекають, поки росія обміняє їх на українських військових. Але про все по порядку…

Першим у кадрі з’являється Кириченко Олександр, який з 1993-го по 2015-ий працював у Нацбанку в комп’ютерному відділі. У 2015 році з ним на зв’язок вийшов російський агент.

Кириченко та Золкін

- Он не представлялся, что от работник ФСБ, но намёки были, - каже Кириченко.

Росіянин одразу сказав, що знає Михайла Кириллова, керівника Руського культурного центру в м. Рівне. Пам'ятаєте такого? 

Таке хіба забудеш...

Нагадаємо, керівник «Руського культурного центру» Михайло Кириллов упродовж довгого часу очолював Рівненський онкодиспансер, був депутатом Рівнеради та членом Партії регіонів.

 

Лобіював спорудження у Рівному на пагорбі Слави російського духовного центру з храмом Олександра Невського. У 2014-му Михайло Кириллов випустив статтю «Робота над помилками» в газеті «Крымское эхо».

 

Підзаголовок статті – «Росія не повинна полишити росіян, котрі живуть у Західній Україні». Правда, дуже швидко Кириллов від статті відхрестився, сказав, що хтось щось наплутав.

Агент ФСБ довго працював з Кириченком, а восени 2021 року попросив його сфотографувати військову частину (а також номери авто, які біля неї стояли), склади біля залізничного вокзалу.

Олександр завдання виконав, але далі, за його словами, «відмовився бути навідником». За дивним збігом обставин це сталося якраз тоді, коли його затримали українські спецслужби.

До речі, за свої «послуги» Олександр отримав від ФСБ аж 5 тис. грн, хоча наполягав, що робить це не за гроші, а за ідею.

Далі з розмови стало зрозуміло, що Кириченко чекає обміну. Чекає цього і його дружина. Вона поїде з ним до росії. Діти їхні вже виїхали. Правда, чомусь не в Росію, а в… Туреччину.

- Я учился в русской школе, вырос на русской культуре. Я не могу это вытравить из себя, это моё, - каже людина з українським прізвищем Кириченко.

У другій частині відео Золкін вже розмовляє з 28-річним (на момент зйомок) Олександром Шкатовим із Сарн. Останній одразу зізнається, що погано розмовляє російською. До війни працював водієм-екпедитором на хлібозаводі.

Шкатов і Золкін

На запитання Золкіна про те, що його не влаштовувало в житті, Шкатов відповів:

Підняття тарифів на електроенергію, висловлювання депутатки від «Слуги народу» Третьякової про «дітей низької якості». Немає стабільності… Курс не влаштовує. Українці ближчі до росіян. Ми братські народи.


Олександр розповідає, що листувався із представниками партії Мураєва, але потім з’ясувалося, що це представники ЛДПР, партії Жириновського.

- Я здав їм координати військової частини, в яку потім влучила ракета. Я подзвонив дружині і сказав, що це я навів. Ми якраз були в процесі розлучення. То я так перед нею хизувався. Хотів зробити їй щось на зло.

В кінці відео стає ще цікавіше. Володимир Золкін питає зрадників, які вже сидять разом за столом, про їхнє соціальне становище на зоні.

  • Шкатов:  — Ми на «обіженном».
  • Кириченко: — Самая низшая (каста, - ред.), нас сразу туда определили, только туда – и всё, с нашей статьёй.
  • Золкін: — А как называется эта масть?
  • Кириченко: — Обиженные.
  • Золкін: — Не хочу никого обидеть, но я слышал, то «петухи» - это обиженные?
  • Кириченко: — Получается, так.

Довідково: «Опущені», «обіжені», «пєтухі» - засуджені, що займають найнижчу касту в тюрмі. До них зачисляють пасивних гомосексуалістів (для «обслуговування» інших засуджених), а також засуджених за сексуальні злочини, і осіб, які грубо порушили арештантську етику. І, як виглядає, засуджених за державну зраду.

Ну і повне відео Володимира Золкіна:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень