ЗНО з іноземної мови - не обов'язкове

Його замінили на обов'язковий іспит у школі

Враховуючи численні звернення громадян, Міністерство освіти та науки змінило форму проведення оцінювання знань з іноземної мови випускників у наступному році та терміни складання ЗНО. Про це повідомив директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Юрій Кононенко, передає "Укрінформ".

"Українська мова, історія або математика будуть обов'язково проводитися у формі ЗНО, а іноземна мова теж обов'язково, але вона буде не у формі ЗНО, а пройде як звичайна державна підсумкова атестація. Так як вона проводилася завжди, але для всіх",- сказав Кононенко.

За його словами, змінити форму проведення оцінювання знань з іноземної мови вирішили через численні звернення до міністерства батьків та громадських організацій.

Кононенко також повідомив, що терміни складання ЗНО випускниками загальноосвітніх шкіл також змінено.

"Розпочнеться ЗНО з 5 травня, зроблено це у зв'язку з тим, що на обробку результатів з української мови потрібно багато часу", - сказав він, додавши, що відповідний наказ Міносвіти оприлюднений на сайті відомства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що випускні іспити в школах у вигляді зовнішнього незалежного тестування повинні пройти в період з 16 до 30 травня 2016 року. А обов'язковим буде  ЗНО з української мови і літератури, іноземної мови та математики або історії України на вибір.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень