ЗНО-2022: у Міносвіти анонсували зміни щодо складання математики

І не тільки цього предмету

На сайті Міністерства освіти і науки України оприлюднено проєкт Умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти на 2022 рік.

Документ винесли на громадське обговорення.

Пропозиції передбачають низку змін, серед яких, зокрема,

  • змінено перелік обов’язкових предметів для деяких спеціальностей, а саме посилено роль математики під час вступу до ЗВО;
  • для вступників на спеціальності галузі знань 22 «Охорона здоров’я» замість фахового випробування будуть використовуватись результати інтегрованого іспиту КРОК-М, якщо вони його складали.
  • єдине фахове вступне випробування в магістратуру з використанням технологій зовнішнього незалежного оцінювання заплановано для спеціальностей галузей знань 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 08 «Право», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини».

Крім того, серед змін: скорочення переліку паперових копій документів, що їх мають подавати вступники, які подають заяви в паперовій формі (зокрема, тепер не потрібно буде подавати копії сертифікатів ЗНО та копію документа про раніше здобуту освіту, якщо ця інформація є в ЄДЕБО);

Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються до 11 жовтня 2021 року на e-mail: kernychna@mon.gov.ua та за тел. (044) 481-32-67).

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень