Зниження призовного віку в Україні: за якої умови доведеться запровадити зміни?

Пояснення нардепа

Україні доведеться піти на зниження призовного віку, якщо Росія вирішить провести нову мобілізацію.

Таку думку висловив секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в ефірі Radio NV.

Він зазначив, що Росія одного дня може все ж оголосити про мобілізацію, попри всі страхи Кремля.

- І доведеться знову переухвалювати закони, прибирати звідти все те, що ми там залишали, доглядачів, знижувати призовний вік і всі ці речі, які є підставами, щоб не бути мобілізованим, якщо Росія надумає збільшити свій контингент, – пояснив він.

За словами Костенка, Росія набирає щомісяця стільки ж солдатів, скільки втрачає. Наразі акцент росіяни роблять на контрактній службі, але якщо вони хочуть більших здобутків на полі бою, їм потрібно більше живої сили.

- Але й ми набираємо людей стільки, щоб ледь-ледь їм протистояти. І якщо вони кардинально змінять свої підходи, нам потрібно буде реагувати. Це буде дуже великий виклик.

 

І потрібно зараз насамперед нашому президенту, тому що він верховний головнокомандувач, для себе зрозуміти, чи готові вони до таких рішень, які будуть дуже непопулярні.

 

І вони мають уже готуватися до відповіді Росії, якщо це станеться, – додав нардеп.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень