Знають не всі водії: За яке порушення ПДР не мають права штрафувати?

Візьміть це до уваги

Мова йде про вимогу мати в автомобілі аптечку. Це питання регулюється п. 31.4.7 чинних ПДР. Згідно з цим пунктом, не можна використовувати авто, якщо у ньому немає аптечки, промаркованої належним чином відомостями про тип транспортного засобу, для якого вона призначена. 

Втім, винятком із цього правила є особисті легкові автомобілі.

 

За словами юристів, які займаються цим питанням, немає жодного нормативного документа, який би передбачав покарання за водіння особистого авто без аптечки.

 

Якщо машину не використовують для надання послуг пасажирських перевезень, водій може отримати тільки попередження.

Тим часом наявність аптечки обов’язкова для легковиків, які надають послуги таксі. Якщо в такій машині її не буде, водію загрожує штраф у розмірі 680 гривень.

Повторне порушення за цим пунктом тягне за собою позбавлення права керувати транспортним засобом терміном від 3 до 6 місяців або адміністративний арешт терміном від 5 до 10 днів.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень