«Знайшли її закривавлені трусики та зрозуміли, що трапилася біда»: рідні убитої 6-річної дівчинки розповіли про її останні хвилини життя (ФОТО)

Найстрашніше, що винний у в'язницю не сяде, бо йому лише 13 років

У Харківській області у селищі Старий Салтів 28 липня зникла 6-річна Мирослава Третяк, за кілька годин її знайшли вбитою у покинутій будівлі. Підозрюваного у страшній розправі затримали - ним виявився 13-річний сусідський хлопчик Б*, з яким Мирославу востаннє бачили односельці.

Про останні години життя дівчинки виданню Newsroom розповіли рідні дитини.

6-річна Мирослава з батьками мешкала у двоповерховому будинку на 2 поверсі. Поверхом нижче жив 13-річний Б* із сестрою та матір'ю.

Будинок, в якому проживали убита Мирослава Третяк та 13-річний підозрюваний у вбивстві

За словами мами вбитої Мирослави Тетяни Третяк, з підозрюваним у звірячому вбивстві 13-річним підлітком дочка була знайома з дитинства. Хлопець грався з дітьми, серед яких були Мирослава та її подруга Віка.

Я навіть говорила його матері, щоб сказала йому грати окремо, адже вони в різній віковій категорії, - говорить Тетяна.

У нещасливий день дівчинка також грала з подружкою, до них приєднався і Б*.

Вчора вона прибігла і каже: «Мамо, мене сусід Б* ображає». Мирослава сказала, що він штовхав її та викинув обруч у вигляді ріжок.

 

Я сказала, не чіпати його і просто піти і обіцяла поговорити з його мамою, коли та прийде, - розповідає Тетяна.

Близько 15:00 Мирослава збігала до магазину, повернулася додому, трохи перепочила і знову пішла гратися на вулицю з подругою і взяла велосипед.

Через годину вона прийшла, я вимила їй ручки, вона взяла два персики і знову побігла до Віки.

 

Вона довго не поверталася. А потім прийшла подружка і питає: «А Мира гулятиме?».

 

Я кажу: «Вона ж до тебе пішла», на що Віка відповіла, що Мирослава пішла з Б*, -  розповідає згорьована матір дитини.

З'ясувалося, що Мирослава і Б* разом пішли у бік колишньої пекарні, і їх більше не бачили. Батьки кинулися шукати дівчинку і побачили Б* одного, коли ж його запитали про Мирославу, він сказав, що вони в певному місці розійшлися і більше він її не бачив.

До пошуків зниклої дівчинки підключилися поліція, волонтери та місцеві жителі.

Згодом поліція знайшла речі дівчинки, її шортики та білизну. Трохи пізніше службова собака знайшла тіло дівчинки в покинутій будівлі. У Мирослави були розбиті обличчя і голова, рани були великими. Таке враження, що її били каменем.

Під час пошуку, люди знайшли трусики і взуття, ми зрозуміли, що сталося найгірше. Я до 5:00 ранку був біля того будинку, але всередину нас не пустили, - розповідає дідусь загиблої Віктор Олексійович.

Тоді поліцейські забрали Б*, і незабаром він зізнався в скоєному.

Рідні Мирослави не можуть знайти собі місця від горя. Вбивця жив поруч із ними, діти були добре знайомі.

Сім'я вбитої дівчинки

Про самого Б* вже давно в Старому Салтові ходила недобра слава.

Ще коли він навчався в 4-му класі, три роки тому, то про нього повідомляли, що хлопець убив трьох беззахисних цуценят.

 

Бив їх головою об землю і вішав.

 

Він вирізнявся жорстокістю, міг знущатися і з маленьких дітей.

Б*– із багатодітної сім'ї, крім нього, у матері є ще п'ятеро дітей. Частина з них уже дорослі. Б* є передостанньою дитиною.

Квартира, в якій живе підозрюваний у вбивстві 13-річний підліток

У місцевій сільраді кажуть, що сім'я в поле зору соціальних служб ніколи не потрапляла. Сама мати стверджує, що її син не міг скоїти цього вбивства.

Посадити не зможуть?

Коли будуть ховати Мирославу, поки невідомо. До 10 години ранку 29 липня поліція проводила слідчі дії, потім тіло скерували до Харкова на експертизу.

Поліція відкрила провадження за ч. 2 п. 2 ст. 115 – умисне вбивство. Хоча чи зможуть посадити 13-річного хлопця – питання.

За словами адвоката Віталія Наума, кримінальна відповідальність в Україні настає з 16-річного віку. В особливих випадках вона може бути з 14 років. Але Б* всього 13 років. До того ж слідчим ще доведеться провести низку експертиз, щоб з'ясувати, чи було це зґвалтування.

У цьому випадку відповідальність несуть батьки підозрюваного. Їх можуть позбавити батьківських прав і навіть відкрити справу за невиконання батьківських обов'язків.

 

Також потрібно з'ясовувати, в яких умовах він ріс, які стосунки в нього були з однолітками. Поки відповісти на запитання, що буде із самим підозрюваним і чи дадуть йому строк, – складно, – пояснив Наум.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень