Знайдено новий препарат для лікування легкої форми COVID-19

Його тестують за кордоном

Один із препаратів для лікування гепатиту В може показати ефективний результат у боротьбі з легкою формою COVID-19. Про це заявили вчені зі Стенфорда, передає Daily Mail.

На думку дослідників, такі ліки дадуть змогу посилити імунну систему людини.

Йдеться, зокрема, про препарат інтерферон-лямбда (IFN-λ) – це виведений у лабораторії аналог природного білка, який сприяє активації імунних клітин навколо ураженої вірусом ділянки. Препарат для лікування гепатиту В може бути дієвим і в разі COVID-19, кажуть вчені.

Фахівці підкреслюють, що чутливі до цього білка рецептори розміщені в кишечнику і легенях, а саме ці органи насамперед атакує коронавірус.

"Якщо обмежити поширення вірусу, знизиться шанс передати його членам сім'ї зараженого, а це має вирішальне значення для контролю поширення захворювань", – заявив доктор Уіндерт Сінг.

Також автори дослідження зазначають, що вже застосовували цей препарат для лікування пацієнтів із COVID-19, і позитивний результат спостерігався за його легких форм.

До слова, Всесвітня організація охорони здоров'я тимчасово припинила випробування гідроксихлорохіну проти COVID-19 із метою безпеки. 25 травня гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус заявив, що необхідно проаналізувати ефект препарату і тільки тоді використовувати.

Він зазначив, що ці препарати безпечні для лікування малярії та аутоімунних захворювань, але щодо COVID-19 упевненості немає.

Джерело -  OBOZREVATEL

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень