«Скоро День онкохворої дитини. Знаєте, як дізнаємося, що дитина прийняла свій діагноз?»

Керівниця благодійної організації палко звернулася до користувачів соцмережі

Керівниця благодійної організації "Скарбниця надії", рівнянка Мар'яна Рева нагадала у Фейсбуці, що 15 лютого - День онкохворої дитини. І написала зворушливе повідомлення (подаємо її текст без змін):

Це не свято. Це день неймовірної мужності. День, коли ми особливо привертаємо увагу до тих дітей, які зціпивши зуби і ковтаючи сльози, день за днем від крапельниці до крапельниці рухаються вперед.

 

Знаєте як ми дізнаємось, що дитина прийняла свій діагноз і готова боротися скільки треба - рік, два чи навіть п`ять? Коли приходиш в лікарню, а той хлопчик чи дівчинка, з якою ти розмовляла тиждень тому, раптово став на 5 років дорослішим. Не зовні. Внутрішньо. У дитини з`явилась сила, мужність і мудрість.

 

У когось цей процес займає місяць, у когось два. Але абсолютно всі стають мужніми. Це основна якість, без якої вони не можуть рухатись далі. І ці діти віднаходять цю силу в собі.

Мар'яна Рева стверджує, що більшість з хворих на рак дітей одужають і повернуться додому. Дитячий рак виліковний у близько 70% випадків, в Європі цей відсоток вищий. І розповіла, як кожен може допомогти у боротьбі з ним:

Молитись за кожну дитину, яка долає рак, за їхніх батьків, за лікарів та медсестер. Молитва - це найсильніша зброя, яку має кожен.

 

Здавати кров. Не запитувати чи треба, не чекати оголошень з фото дитини. Бо коли є фото - це вже катастрофа, аврал. Просто кожні два місяці йти здавати кров. Або кожні десять днів плазму.

 

Допомагати коштами. На жаль, навіть коли забезпечення ліками було на рівні майже все є, ми докуповували ліки та оплачували обстеження. Зараз нам щодня дзвонять мами з онкоцентру, ліків постійно не вистачає. 

Ще, за словами Мар'яни Реви, можна

Стати волонтером. Зараз під час карантину ми не можемо проводити заняття з арт-терапії та організовувати свята. Та все ж карантин колись закінчиться і діти дуже-дуже чекають волонтерів.

 

Стати лікарняним клоуном. Це взагалі окрема історія. Як діти чекають цих унікальних людей в своїх палатах - не розказати словами!

Ну, і ще допомога - це подарунки для дітей.

Знаєте що може бути подарунком для дитини, яка бореться з раком? Звичайна бутильована питна вода! Навіть коли діти їдуть додому між хіміями, мами в Рівному закуповують воду, щоб дома готувати на ній їду для дитини.

 

Це дуже важливо, а організованої доставки води наше відділення не має. Якщо можете регулярно жертвувати воду або оплачувати доставку води - будемо безмежно вдячні. У онкоцентрі постійно лежить близько на 40 людей, води йде дуже багато.

Керівник благодійної організації закликала на свято Стрітення, 15 лютого прийти у храми й об'єднатися в молитві за здоров'я онкохворих дітей. 

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень