Змова проти Матчука. «Аграріїв» до облради не пропустив Кльоп!

Деякі нюанси теорії змови по-рівненськи

Як відомо, на Рівненщині порахували всі голоси з усіх 64 округів, де обиралися депутати до Рівненської обласної ради.

Несподіванкою стало те, що п’ятивідсотковий бар’єр не подолали «Аграрна партія України» (4,99%) та «Опозиційний блок» (4,63%). Як вважають опитані нами експерти, це відбулося не просто так: «їх банально не пропустила влада».

Тобто, на думку енної кількості рівненських експертів, і «Опозиційний блок», і «Аграрна партія України» таки подолали п’ятивідсотковий бар’єр, просто обласна влада – свідомо не пропустила їх в раду.

По «Оппоблоку», як нам пояснили, все дуже просто: Банкова просто чітко поставила задачу Чугуннікову – не пропускати «Оппоблок». «Якби «Опоблок» пройшов, то Чугукнніков би – вийшов».

Цікавіше з «Аграрною партією». Її, нібито, не вистачило лише 36-ти голосів, щоб потрапити до облради. У межах області це реально менше, ніж капля в морі, тому низка експертів переконана, що «Аграріїв» теж не пропустили свідомо, але, як нам пояснили, «винний тут – Матчук».

Справа в тому, що зараз в обласній раді головним питанням є: хто очолить раду, кого виберуть головою? І Матчук міг багатьох лякати як найбільш оптимальний кандидат.

В ефірі «Радіо Трек» сам Віктор Матчук у відповідь на пряме запитання здивовано заявив, що і не планував, і не думав ставати головою Рівненської обласної ради, бо «неправильно, якби раду очолив представник політичної сили, що набрала лише 5% голосів».

Однак, це Віктор Йосипович сказав нашим слухачам уже після того, як обласна ТВК оголосила, що «Аграрії» не проходять. Натомість, «якби вони пройшли,  - пояснюють нам експерти, - кандидатура Віктора Матчука могла б стати найбільш прийнятною для депутатів обласної ради: його всі знають, він знає усіх і тут, і в Києві. За ним немає «регіонального» шлейфу, його «люблять» журналісти та ЗМІ. Його цілком могли б – обрати».

На думку цих експертів, якби Матчук став депутатом, далі б в гру включився ще й Юрій Луценко, який би особисто переконав Порошенка зателефонувати Чугуннікову і сказати лише кілька слів: «Головою має стати Віктор». Чи тільки одне слово: «Матчук».

З іншого боку, нам також розповідали, що під час останнього візиту Юрія Луценка до Рівного він – привселюдно – з Віктором Матчуком не спілкувався. Начебто, вони навіть не потисли одне одному руки, а лише привіталися – з відстані – кивком голови.

Також усіх здивувала неабияка активність партії «Конкретних справ», яка двічі публікувала на одному й тому ж місцевому інтернет-ресурсі бездоказові прес-релізи про те, що «Аграрна партія» та «Опозиційний блок», начебто, намагаються сфальшувати голосування, щоб пройти до Рівненської обласної ради.

Те, що партія «Конкретних справ» є несамостійним і штучним проектом, виглядає цілком очевидним. Тобто, якщо ця партія вирішила погнати бездоказову пургу, та  ще й на сайті, лояльному до БППС, то в багатьох склалося враження, що це таки «команда Чугуннікова» намагається не пропустити до обласної ради ні «Опоблок», ні «Аграріїв».

Однак, днями ми почули геть прозаїчну «теорію змови», у якій все зводиться до банальних грошей. Мовляв, партію «Конкретних справ» фінансував чоловік із Костопільщини на прізвище чи прізвисько «Кльоп» (реально в обласній раді був депутат від «Народної партії» – Кльоп Василь Михайлович, але ми не певні, що йдеться саме про нього).

Буцімто, Кльоп й сам ішов від партії «Конкретних справ» і, що важливо, не проходив. Кажуть, що в дні остаточних підрахунків та перерахунків, люди бачили десь Світлану Кирилівну Богатирчук-Кривко, яка нібито бідкалася: «Якщо Кльоп не пройде, він мене – приб’є». Вочевидь, це говорилося – фігурально і малося на увазі, що чоловік неабияк потратився, а тепер – переживає.

У будь-якому випадку, його тривоги та бездоказові прес-релізи «Конкретних справ» не минули даремно: «Аграрії» з «Оппоблоком» не пройшли. «Конкретні справи» отримали додатковий мандат, і можливо, що – не один.

Цікаво, що за нашими даними – з двох округів на Костопільщині до Рівненської обласної ради пройшло одразу аж п’ять депутатів! Напевно, серед них і п. Кльоп.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень