Зміни з 1 листопада: до чого готуватися українцям

Лише одне, але дуже важливе для багатьох громадян, нововведення

Головне нововведення листопада

Зміни будуть у медичній сфері. Зокрема, посилиться контроль аптек з ліцензією на відпуск наркотичних (психотропних) препаратів. Щоб мати змогу продавати такі лікарські засоби, закладам необхідно зареєструватися в ЕСОЗ (Електронна система охорони здоров’я).

Також у листопаді запрацює другий етап запровадження в Україні електронного рецепта на наркотичні препарати.

Як працюватиме електронний рецепт

Коли пацієнт отримуватиме такий рецепт, на його номер телефону буде приходити повідомлення з унікальним номером і кодом погашення. Ці дані необхідно буде передавати фармацевту в аптечному закладі, щоб він мав право відпустити на руки препарати такого роду.

Другий етап запровадження електронного рецепта буде розповсюджуватись лише на препарати наркотичного (психотропного) характеру. Це допоможе спростити доступ до таких лікарняних засобів пацієнтам, яким необхідне складне лікування.

Також це буде поштовхом до цифровізації медичної сфери – контролювати відпуск рецептурних ліків стане набагато простішим та якіснішим, а Україна стане ще на крок ближче до євроінтеграції.

До речі, розпочати третій етап впровадження електронного рецепта планується вже у 2023 році.

Джерело: Pro Гроші

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень