Зміни у законі призведуть до того, що бензин в Україні продаватимуть в каністрах біля доріг

Йдеться про провадження авансові платежі податку на прибуток

Коли йдеться про наповнення бюджету за будь-яку ціну, асом втрачається здоровий глузд щодо існування певних галузей. Виродження авансового платежу на прибуток, його розмір прив'язаний до  місткості резервуарного парку АЗС, призведе до того, що 75% операторів роздрібного паливного ринку підуть у «тінь». Бензин продаватимуть у каністрах біля дороги, вважає експерт паливного ринку Дмитро Леушкін.

Законопроєкт №11416, зареєстрований у Верховній Раді 18 липня 2024 року, передбачає підвищення деяких податків та зборів, а також запровадження нових податків та зборів. Ця ініціатива - урядова, і так хочуть впровадити податок на усі резервуари на всіх АЗС.

Дмитро Леушкін стверджує, що це призведе одразу до кількох негативних наслідків: 

  • Власники АЗС виведуть з експлуатації щонайменше половину резервуарів на своїх заправках. Це негативно позначиться на можливостях зберігання палива.
  • Всі АЗС у сільській місцевості розоряться, оскільки вони не витримають такого фінансового навантаження. Тому автомобілістам, які мешкають у сільській місцевості, доведеться їздити до обласних центрів, щоб там заправляти машини.
  • Приблизно 75% операторів роздрібного паливного ринку підуть у «тінь», а бензин почнуть продавати навіть не бочками, а каністрами біля доріг. Чому? Щоб не сплачувати податки.
  • 25% операторів паливного ринку, які працюватимуть офіційно, збільшать ціни приблизно на 2 грн за літр палива.

Нагадаємо, законопроєкт №11416 також передбачає введення військового збору у розмірі 15% при першій реєстрації автомобілів та при першій реєстрації вживаних автомобілів (тобто євроблях). Експерти прогнозують, що це теж негативно позначиться на українському автомобільному ринку, а Кабмін не отримає очікуваних надходжень до державного бюджету від підвищення податків та зборів й запровадження нових податків. 

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень