Нові зміни при перетині кордону: що варто знати чоловікам?

Відповідні зміни під час свого засідання 9 серпня вніс Кабмін

Фото ілюстративне

Держприкордонслужбі дали право в електронному вигляді отримувати дані про громадян з усіх реєстрів і баз, зокрема інформацію з обмеженим доступом, - повідомляє Судово-юридична газета.

Відповідні зміни під час свого засідання 9 серпня вніс Кабмін.

Раніше Кабінет Міністрів уніс зміни до Положення про прикордонний режим з метою приведення його у відповідність до Закону № 3633-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку».

Відповідна постанова від 6 серпня 2024 року № 894 набрала чинності 9 серпня.

Держприкордонслужба своєю чергою роз'яснила, що документ зобов'язує громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років у період проведення мобілізації (крім цільової) та/або протягом дії воєнного стану:

  • мати при собі військово-обліковий документ (у паперовій або електронній формі);
  • пред'являти його за вимогою представника Державної прикордонної служби у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень