Жителів Рівненщини закликають не зривати первоцвітів

В області триває Всеукраїнська акція «Первоцвіт-2019» задля збереження рослин, занесених до Червоної книги України

Анемона звичайна

Щороку з середини лютого до кінця травня на Рівненщині, як і в інших регіонах України, триває масова торгівля рідкісними видами ранньоквітучих рослин, які перебувають під загрозою зникнення. Це підсніжник складчастий, білоцвіт весняний, шафран, анемона та конвалія звичайна.

Для охорони ранньоквітучих рослин та запобігання правопорушень у цій галузі в Україні щорічно проводиться операція «Первоцвіт». Її основні завдання – це запобігання протиправному збиранню, продажу та вивезенню за межі України рідкісних рослин.

Шафран звичайний

Важливим кроком у збереженні ранніх квітів є відмова від їх купівлі, адже така торгівля заохочується виключно попитом. До акції «Первоцвіт» залучаються державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища, працівники Нацполіції та лісової охорони громадські екологічні організації.

Підсніжник складчастий

Торгівля первоцвітами (як продаж, так і купівля) є порушеннями законів України «Про Червону книгу України», «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього середовища України» та інших.

Білоцвіт весняний

Варто зазначити, що громадяни, котрі збирають і продають занесені до Червоної книги України ранні квіти, притягуються до адміністративної відповідальності. Таке правопорушення тягне за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 гривень із конфіскацією незаконно добутого.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень