Жирного масла та свіжого м’яса на Рівненщині стало менше
Трохи статистики з нагоди Дня працівників харчової промисловості
Зауважимо, що професійне свято працівників харчової промисловості України відзначається щорічно у третю неділю жовтня. З цієї нагоди прес-служба Головного управління статистики області проаналізувала ситуацію в галузі.
З січня по серпень 2018 року на Рівненщині зросло виробництво таких харчових продуктів:
Хлібобулочних виробів, молочної продукції, м’яса та ковбасних виробів, приправ, здоби та солодких вод.
Водночас скоротився випуск яловичини і телятини, свіжих чи охолоджених - туш, напівтуш, четвертин необвалених.
Мешне з початку року виробили борошна пшеничного чи пшенично-житнього.
А також зменшилось виробництво «кондитерки» та джему, мармеладу, пюре, желе, конфітюрів, повидла, варення.
Менше стали виробляти і жирного вершкового масла, йдеться про продукцію жирністю не більше 85%.
На кілька десятків тонн зменшили виробництво свіжого неферментованого сиру.
Зменшилось виробництво напоїв безалкогольних типу лимонаду та оранжаду.
За 9 місяців цього року виробники реалізували продуктів та напоїв на 3722,3 млн грн.
Зазначають в Головному управління статистики області й те, що середньооблікова кількість штатних працівників склала 6406 осіб.
Фінансовий результат діяльності великих та середніх підприємств до оподаткування у виробництві харчових продуктів, напоїв
у січні–червні 2018 року склав 29,5 млн грн прибутку,
причому прибутково спрацювали 81,2% підприємств галузі.
Радіо Трек: НОВИНИ