«Жорстка мобілізація»: у ЗСУ покарали військкомів, які повалили на землю чоловіка і намагалися дати повістку (ВІДЕО)

В ОК «Південь»  відреагували на жорстке вручення повісток на вулиці

Напередодні в Одесі стався скандал через вручення повісток на одній із вулиць міста. У Мережі опублікували відео, на якому люди в формі намагаються затримати чоловіка. Дописувачі в соцмережах стверджують, що начебто йдеться про намагання вручити повістку в Одесі.

В ОК «Південь» відреагували на жорстке вручення повісток на вулиці. Там повідомили, що вони покарали працівників військкомату, проте зазначили, що українці не повинні уникати мобілізації. 

Про це йдеться у повідомленні ОК «Південь». 

— За фактом конфліктної ситуації, що сталася 14 лютого 2023 року під час роботи групи військовослужбовців одного з ТЦК та СП з оповіщення громадян, які підлягають мобілізації, в громадському місці, військовою службою правопорядку проводиться службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень.

 

Некоректна поведінка військовослужбовців засуджена командуванням.

 

Керівники обласного і районного ТЦК та СП притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

 

З особовим складом, який залучений до заходів оповіщення, проводяться додаткові роз’яснювальні заняття та тренінги із залученням юристів та психологів, - йдеться у повідомленні. 

ОК «Південь» також наголосило, що зараз кожен громадянин, згідно з законодавством, підлягає мобілізації, має виконати свій конституційний обов’язок:

  • прибути у ТЦК та СП за місцем реєстрації, або в найближчий РТЦК та СП, якщо змінено місце проживання, для уточнення своїх особистих даних;
  • за необхідності пройти медичний огляд,
  •  повідомити про наявні підстави для отримання відстрочки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень