Українцю вручили повістку на похоронах: адвокат розповів, чи законно це

Призовнику можуть вручити повістку під час воєнного стану в будь-якому місці, однак є випадки, коли це може бути недоречно

Під час воєнного стану чоловікам призовного віку можуть роздавати повістки в будь-яких громадських місцях. Зокрема, були випадки, коли повістки роздавали на похоронах.

Адвокат Ростислав Кравець розповів, чи законно таким чином вручати повістки.

За словами експерта, сам процес роздачі повісток на похоронах говорить про рівень територіального центру комплектування, який займається формуванням військових частин.

Чи є в Україні місце, де незаконно вручати повістки

За словами експерта, в Україні немає такого місця — повістку можуть вручити будь-де, головне, щоб співробітники, які видають такий документ, дотримувалися певних правил, а місцеперебування людини зовсім неважливе. Повістка вважається законною, якщо:

  • її вручали співробітники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки;
  • вона оформлена з дотриманням усіх вимог (вірно вказані дані, наявна печатка).

У випадку, якщо людині вручили повістку без дотримання певних вимог, то вона має повне право від неї відмовитися, для цього складається відповідний акт при свідках. При відмові від повістки за таких умов, людина не понесе ніякої відповідальності — ні кримінальної, ні адміністративної.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень