«Жоден би не працював за такі копійки»: поляки масово наймаються на роботу до українців

Кількість запитів зросла у рази

Кількість поляків, які працюють в українських компаніях, постійно зростає. До повномасштабної війни подібних пропозицій було небагато. Адже раніше українці надавали перевагу наймати українців.

Раніше було близько десяти запитів на місяць щодо співробітників з Польщі для українських компаній. Але за пів року ситуація дуже змінилася.

Запитів стало у 10 разів більше

- Я працюю на українського роботодавця, тому що він запропонував мені більш оплачувану роботу, ніж польські компанії.

 

Крім того, мої українські боси гадають, що ми як брати.

 

Вони поважають нас за те, що ми надавали їм безкорисливу допомогу у найважчі моменти, - каже працівник із кадрової агенції, де близько 20% найнятих робітників – поляки.

До 10 січня у Польщі було зафіксовано 25 289 компаній та індивідуальних підприємців з українським капіталом та працівниками-поляками.

Раніше найбільш затребуваними були бухгалтери чи юристи-поляки, які знають польські нормативні акти та були вкрай необхідні цим компаніям.

Але мобілізація в Україні та зростання кількості українських підприємств у Польщі призвели до того, що підприємці змушені наймати нових співробітників із Польщі.

 

А також значно розширювати спектр пропозицій.

Аналіз вакансій, розміщених українським бізнесом, показує, що зарплата, яку пропонують співробітникам, є ринковою. Немає різниці між польською та українською національністю. Винагорода залежить лише від досвіду кандидата.


Наразі українці наймають поляків-фахівців, кваліфікація яких потрібна для роботи компаній: менеджери, рекрутери, трейдери, бухгалтери, податкові консультанти, співробітники відділів IT, PR та маркетингу.

Найбільше українці хочуть бачити поляків у своїх компаніях на позиціях у відділах обслуговування клієнтів та відділах продажу.

Адже саме тут може виникнути мовний бар'єр, а поляки допоможуть цього уникнути.

Коментуючи вказану статистику, українці почали робити свої висновки: дехто припустив, що українські роботодавці полякам платять більше за ту ж роботу, що й українцям.

Джерело: lifehak.poland

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень