«Живуть краще, ніж вдома»: які проблеми створила Україна комфортними умовами для полонених росіян

Все через дзвінки

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Український журналіст і блогер Володимир Золкін розповів, що російським полоненим окупантам в Україні створили настільки комфортні умови в полоні, що це стало заважати обмінам. Оскільки росіяни інколи просто не хочуть повертатися до себе в рф, адже у багатьох з них вдома – набагато гірші умови, ніж в полоні.

Полонені росіяни мають усе:

Нормальне харчування, нормальне чисте ліжко, тепле водночас. Теплу воду в душі, якої, я ризикну сказати, відсотків 30 із них ніколи раніше не відчували. Й унітази, яких відсотків 10 із них не бачили раніше. У них є посилки, – розповів Володимир Золкін.

В таборі для російських полонених також є барбершоп, пекарня, магазин, можливість заробляти гроші і спілкуватися з рідними.

Попри те, що такі умови військовополоненим гарантують Женевські конвенції, Україна, на думку Володимира Золкіна, може «уже аж так не перегинати» з хорошими умовами.

Росіяни в таборі для полонених кріпець вирощують, щоб приправити картопельку, щоб вона як, знаєте, домашня. Тут списую на наш менталітет, ми якісь надто вже добрі люди. Гостинні навіть до такого. Воно (ред. – росіяни) ж не розуміє доброти. Воно сприймає будь-яку доброту як слабкість, – каже Володимир Золкін.

При цьому він наголосив, що дзвінки не передбачені Женевською конвенцією і є ініціативою України. І це, на думку Володимира Золкіна, сприяє тому, щоб окупанти й далі перебували в інформаційному полі рф.

Коли цей умовний Ваня телефонує умовній Марфі й обидва розуміють, що їх слухає на тому дроті ФСБшник… І Ваня не буде говорити про те, яку неправду їм у росії розповідали по телевізору. І не буде розповідати, як в українців добре, які вони добрі й чудові. Ні. Зате Марфа розповідатиме Вані, що їй Скабєєва розповіла по телевізору.  Це перший негативний бік дзвінків полонених їхнім рідним у росію. Другий негативний бік – в рф родичі не кваплять свою владу з обміном, бо знають, що їхнім близьким в Україні нічого не загрожує, – пояснив Володимир Золкін.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень