Жив поблизу АЕС: На Рівненщині затримали білоруса

Вже давно проживаючи в Україні, він категорично заперечує причетність росії до знищення нашої держави

Ліквідація наслідків авіаудару, нанесеного 14 березня російськими військами по телевежі біля Рівного. Фото: Рівненська ОВА

Жителю Вараського району, 59-річному уродженцю республіки білорусь, повідомили про підозру.

За даними досудового розслідування, чоловік вже багато років проживає у Вараському районі на Рівненщини (саме у Вараші розміщений один зі стратегічних об’єктів – атомна електростанція, - ред.). Крім цього, Вараський район – прикордонно-контрольований із республіки білорусь, зазначає СБУ.

При цьому особа у категоричній формі заперечує причетність військовослужбовців рф до обстрілів Харкова, Києва, Маріуполя та інших міст України, та виправдовує знищення військами країни-агресорки телевежі поблизу Рівного й об’єктів цивільної інфраструктури області.

Чоловіку повідомили про підозру у запереченні збройної агресії російської федерації проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Нині правоохоронці вирішують питання щодо обрання вказаній особі відповідної та достатньої міри запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає максимальне покарання до 3-х років в’язниці.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не  доведуть у законному порядку і не встановлять обвинувальним вироком суду.

Джерело: прокуратура Рівненської області, управління СБУ у Рівненській області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень