Життя врятували пельмені: дивовижна історія порятунку мешканця багатоповерхівки в Умані

Після вибуху вціліла лише кухня

Світанок 28 квітня для уманчан виявився фатальним. Ракетний удар по багатоповерхівці забрав життя 23 людей.

Одному з мешканців врятувало життя те, що під час вибуху він був на кухні. 

Про це розповідає видання «18000».

Чоловік прокинувся о 4:20 та пішов на кухню варити пельмені. Але після удару ракетою, крім кухні, від квартири нічого не залишилося.

Інша частина помешкання обвалилися, як і решта сусідніх квартир.

Все, що залишилося від кімнат, зі сторони, де стався обвал – це обривки шпалер на внутрішній стіні, розкиданий одяг та чорна куртка, що повисла на залізних дротах, немов привид, – каже чоловік.

Голова ОСББ Геннадій Товстонос розповів, що тієї ночі він був удома разом з дружиною. Від вибуху їх аж підкинуло на ліжку.

Згодом йому зателефонував сусід Роман, якого на момент вибуху не було дома. Він цікавився долею своєї дружини й півторарічного сина. 

Усе було охоплене полум’ям, двері викрутило вибуховою хвилею. Я гукав: «Альона, Альона, Альона». Потім я побачив небо і зрозумів, що їхньої квартири немає.

 

Я чув, що кричали іще люди, тому побіг наверх. Побачив, що там все завалено плитами й ніхто не може вийти, - пригадав Товстонос.

Унаслідок ракетного удару майже повністю було знищено один під'їзд багатоповерхового житлового будинку – це 27 квартир. Серед 23 загиблих було п'ятеро дітей: двоє хлопчиків та троє дівчаток. 

Розбір завалів тривав 35 годин.

Фото: Ігор Табурець

Джерело: «ТСН»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень