Життя без ватних паличок та соломинок: який пластик невдовзі зникне в Україні

Заборона на використання пластикових пакетів стає дедалі ширшою

З Нового року в магазинах України та повністю заборонили використання надтонких пластикових пакетів. Тепер заборону поширять на використання продукції з біорозкладного пластику й одноразових пластикових виробів. Міністерство захисту навколишнього середовища уже передало до Верховної Ради законопроєкт №6077 «Про заходи щодо запобігання та зменшення негативного впливу пластикових виробів на навколишнє середовище».

Документ забороняє обіг та розповсюдження одноразових пластикових виробів.

 

Йдеться зокрема про ватні палички, соломинки, одноразовий посуд, харчові контейнери, контейнери та місткості для напоїв із пінополістиролу тощо.

Заборона стосується всіх виробів з саморозкладного пластику, крім контейнерів з біорозкладного пластику і склянок з целюлози з полімерним покриттям («паперові» стаканчики).

Коли народні депутати підтримають цей законопроєкт, ватні палички чи соломинки буде заборонено не тільки продавати в Україні, але й продавати їх в інші країни.

Поки заборона не стосується вологих серветок та сигарет з фільтром, але їх треба обов'язково маркувати згідно з європейським маркування для одноразових виробів, що містять пластик.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень