Жінці з Дубна збирають допомогу, аби більше не їздила «у світи» (ФОТО)

Пані Юлія втратила роботу і, маючи непогашений кредит, вирушила шукати кращого життя спершу у Київ, а потім і в Рівне. У результаті – ночувала просто неба у парку Шевченка

Продовження історії про 50-річну дубенчанку Юлію опублікували напередодні у блозі «Знай Більше».

Повний текст публікації:

Середа, 18 листопада, 13:30.

Ніхто від доброго життя із клуночком речей не поїде в світи, щоб шукати заробітку, а потім жити у парку просто неба в пошуках роботи.

На жаль, в скрутній ситуації виявилась 50-річна дубенчанка Юлія, яка минулого тижня подалася до столиці. На такі кроки пішла жінка через кредит, який взяла на прожиття, бо через карантин залишилась без роботи та засобів для існування.

Відчай. Безвихідь. Та ще й кредит, мов камінь, висів на її плечах і щотижня збільшувався. Тож жінка була певна, що у великому місті простіше знайти роботу та й зарплата буде більша і дозволить швидко погасити заборгованість.

Але в столиці стикнулась із проблемами. Не так все просто, як думалося. До того ж, там ще й обманули. Лишившись на вулиці і майже без грошей, Юлія подалася у Рівне, поближче додому. Там вона ночувала у місцевому парку з надією дочекатися двірників, які б порадили роботу. Мовляв, теж може працювати двірником. Додому не поспішала, бо «не було з чим повертатись. А вдома діти і їх треба годувати».

На вихідних втомлену, але чисто й охайно вдягнену Юлю запримітили в рівненському  парку. Жінка накрилась одіялом і лежала на лавці (Увага! на це мало хто зверне увагу, але це говорить про її культуру. Вона роззулась і поставила взуття збоку, аби нікому не заважати).

Небайдужа рівнянка Ірина Б. дала Юлії кошти, аби та могла поїсти. Поспілкувалася з нею і поїхала. Але через дві години повернулася, бо жінка з парку не виходила з думок. Ірина відвезла Юлію у хостел та поселила її там.

Після  публікації Ірини у соцмережі про бідолашну жінку говорило багато людей і всі думали чим і як їй допомогти: одні пропонували роботу, інші запрошували до себе пожити, поки та не знайде виходу із ситуації і не піде працювати.

Вже наступного ранку Ірина приїхала до хостелу, аби відвезти Юлію в соціальній захист і шукати вирішення проблеми. Втім, дубенчанки там вже не було. Працівниця хостелу о 7-ій ранку «попросила» її покинути приміщення.

Пані Юля зникла у невідомому напрямку. Весь день пошуків у Рівному був марний. Допомагали шукати жінку навіть патрульні.

Тим часом люди хвилювались, аби після пережитого стресу, відчаю та ще злощасного тиску від самого кредиту не сталося біди.

Лише через день вдалось дізнатися, що Юлія повернулася додому. Тож, роздобувши контакти повнолітньої дочки, Ксеня Галицька зателефонувала до неї.

Наразі, у першу чергу, було б добре погасити кредит (приблизно 10 тис. грн) і допомогти жінці з працевлаштуванням.

Середа, 18 листопада, 14:00.

Щойно отримала повідомлення від відомого у Дубні громадського активіста та волонтера Сергія Яковчука. Він погодився допомогти і дає свій рахунок, щоб люди могли робити пожертви, аби погасити кредит пані Юлії. За кожну гривню та погашення кредиту звітуватимуть у блозі «Знай більше».

Отже, допомогти жінці пережити нелегкі часи можна, переказавши кошти на картку ПриватБанку:

4149 4991 4664 0063 - Яковчук Сергій Олександрович.

Додамо, що станом на 18:01 середи, 19 листопада, на рахунок вже переказали понад 5,5 тис. грн.

Матеріали Ксені Галицької

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень