Жіночу консультацію з вулиці Драгоманова у Рівному таки переносять

Адже у поліклініку №2 збираються переселити медиків із міської поліклініки №1 на вулиці Карнаухова та дитячої поліклініки на вулиці Чорновола

Фактично, саме це випливає із пояснень Олега Шрама головного лікаря Центру первинної медико-соціальної допомоги "Центральний" (нова назва поліклініки №2).

За його словами, це передбачено наказами начальника міського управління охорони здоров’я Рівного від 21 квітня цього року про реорганізацію центрів первинної медико-соціальної допомоги. Про це попереджено працівників.

Детальніше розповідає Олег Шрам:

Ми приймаємо на обслуговування з 1 липня до 115 тисяч населення.

 

Також у центр первинної медико-санітарної допомоги «Центральний» відійде вся дільнична служба міської лікарні – всі дільничні терапевти – вся первинна медична допомога, і всі педіатри міської дитячої лікарні на вулиці Чорновола. Тому мені треба буде розселити педіатрів, мені треба буде розселити всіх своїх.

 

Про них, як керівник закладу, я маю думати в першу чергу. А за інші заклади, які в нас орендують приміщення, мають думати інші керівники, зокрема, керівництво медичної галузі міста. Це вже їх рівень компетенції.

 

Зокрема, пологовий будинок орендує в нас для жіночої консультації цілий поверх.   

За словами Олега Шрама, йому потрібно буде розмістити у приміщенні поліклініки 150 лікарів, які будуть обслуговувати більшу частину Рівного – всіх, хто живуть на схід і на південь від залізничної колії .

Що стосується жіночої консультації міського пологового будинку, то, пояснює Олег Шрам, переселити її на інші місця – у пмежах поліклініки – нема можливості.

Попри те, що, у закладі є й інші приміщення, які здаються в оренду. Але, каже головний лікар,

Орендарі у нас, як правило, сидять в підвалах або по куточках.

 

Чому в підвалі сидить максимальна кількість орендарів? Тому що там, у підвалі, жили бомжі. Ми почали вести війну з бомжами. І вона закінчилася нашою перемогою,бо ми заселили туди орендарів, і вони вижили бомжів.

 

І в підвалах нині серед орендарів – адвокати, спортсмени, а також ті, хто надають послуги з друку паперів, комп'ютерні системи.

 

На першому поверсі біля центрального входу орендують площі під продаж пиріжків, газет, також тут є дві аптеки, кабінет УЗД і лабораторія «Діла». Це ті, яких я виселити не можу  і не буду, бо це нам потрібно в роботі.

Щодо начебто незручностей для вагітних після переселення жіночої консультації, яким доведеться їздити на консультації в інший медзаклад, то Олег Шрам зауважує:

Населенню все одно, куди їхати, до якого лікаря. Бо їдуть в Київ, в обласну лікарню, в Луцьк їдуть вагітні проконсультуватися. 

Нагадаємо, що ситуацію з перенесенням жіночої консультації коментувала заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. Сайт Радіо Трек писав про це у публікації Потрібно зробити все, щоб жіноча консультація на Драгоманова залишилася

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень