Жінки знайшли спосіб «врятувати» чоловіків від мобілізації: що вони вигадали?

Пояснення юристки

Деякі жінки погоджуються піти на військову службу, щоб їх військовозобов’язані чоловіки отримали відстрочку від мобілізації, за умови, якщо подружжя має неповнолітню дитину. 

Про це розповіла співробітниця Адвокатської агенції «Пані в законі» на Facebook-сторінці.

Вона зауважила, що жінки знайшли спосіб, як «убезпечити своїх чоловіків» від мобілізації та лишити вдома.

Як приклад співробітниця адвокатської агенції наводить ситуацію, коли жінка мала намір сама піти на військову службу за контрактом для того, щоб чоловік отримав відстрочку – зауважується, що подружжя має неповнолітню дитину.

Відповідно статті 23 ЗУ про мобілізацію, відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації можуть надати військовозобов’язаному у тому випадку, коли подружжя має «дитину (дітей) віком до 18 років і чоловіка (дружину), який (яка) проходить військову службу за одним із видів військової служби, визначених частиною шостою статті 2 Закону України »Про військовий обов’язок і військову службу".

- Так, дійсно, якщо родина має неповнолітню дитину, і якщо мама або тато, не важливо, вже проходить військову службу, то другий з батьків може мати відстрочку від мобілізації, аби виховувати дитину, - наголосила експертка. 

У цій ситуації вона вказала, що головна мета жінки полягала у тому, щоб чоловік лишився вдома, аби його не мобілізували. Вона розраховує влаштуватися на паперову роботу, а чоловікові не доведеться десь бути штурмовиком.

Проте немає ніякої певності, що жінка отримає «паперову» посаду в тилу, а не виконуватиме завдання безпосередньо в зоні бойових дій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень