З якими земельними питаннями найчастіше звертаються городяни до міськради Рівного

Депутат міськради Рівного Людмила Туровська проаналізувала роботу депутатської земельної комісї

За словами Людмили Туровської, більшість питань, які потрапляють на розгляд земельної комісії, це заяви щодо оформлення прав власності чи оренди землі під вже існуючими будинками. Депутат пояснює:

Зазвичай люди не переймаються оформленням землі, на якій стоїть їхній будинок. Роками і навіть поколіннями проживають у будинку і звертаються з заявою щодо оформлення землі тоді, коли потрібно провести з майном якісь юридичні дії. Наприклад, продаж, переоформлення, спадщина тощо.

Людмила Туровська каже, що за минулий рік істотно зменшилось число звернень за передачею в оренду земельних ділянок під городництво, садівництво, обслуговування будинку. Громадяни все частіше відмовляються від оренди частини своїх присадибних ділянок або ділянок під городом, садом. Чому так - розповідає Людмила Туровська:

Це пов’язано, перш за все, із суттєвим збільшенням державою орендної плати за земельні ділянки сільськогосподарського призначення. Оскільки величина податку за приватну земельну ділянку значно менша, ніж величина орендної ставки за цю ж ділянку, збільшилось число поданих проектів про передачу земельних ділянок не в оренду, а у власність під індивідуальне садівництво.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: Земля
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень