Зеленському аплодували стоячи: розпочато спецпроцедуру вступу України до ЄС

Євросоюз готовий платити високу ціну за протистояння з Росією, адже це ціна їхнього майбутнього

Європарламент прийняв заяву України на вступ до ЄС. Нині в Євросоюзі почали спеціальну процедуру долучення нашої держави. 

Цьому передувала промова президента Володимира Зеленського, яка закінчилася оплесками стоячи всього Європарламенту. 

«Кожна площа буде Площею Свободи. Ніхто нас не зломить. Наше бажання – щоб наші діти жили. Мені здається, що це чесно, адже учора 16 дітей загинули. І знову Путін скаже, що це якась операція. Де працюють наші діти, у яких танках вони їздять?

 

Шановні, ми маємо дуже мотивований народ, ми боремося за наші права, свободу, за життя, а зараз за виживання.

 

Ми боремося, щоб бути рівноправними членами Європи. З нами ЄС буде міцнішим. Ми доведемо свою силу. Доведіть, що ви разом з нами, доведіть, що ви є європейцями, тоді життя переможе смерть, а світло темряву. Слава Україні!".

Президент Ради Європи Шарль Мішель закликав накласти на РФ «найсерйозніші санкції», обмеживши використання резервів Центробанку РФ, кошти олігархів, Володимира Путіна, Сергія Лаврова.

«Ці санкції також дорого коштуватимуть нам – і це буде ціною, що ми заплатимо за наше майбутнє».

Нагадаємо, що раніше Словаччина запропонувала створити спеціальну процедуру вступу. Також на необхідності якнайшвидше прийняти до ЄС Україну наголосила Польща. Експерти кажуть, що у цій ситуації може бути все. Навіть прийняття України до Євросоюзу найближчим часом. Європа в такому випадку може надати Україні допомогу для відновлення після війни. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень