Збройні сили Азербайджану, скориставшись відправленням солдатів рф в Україну, перейшли в наступ у Карабасі, – ЗМІ

Що відомо про ситуацію

Напередодні у самопроголошеному Нагірному Карабасі нібито відновилися воєнні дії. 

Війська Азербайджану пішли в наступ і, за інформацією ЗМІ, звільнили села Фарух (Парух) та Храморт. Попередньо відомо, що на такий крок Азербайджан наважився через те, що російських військових «миротворців», які зайшли на спірні території у 2020 році, відправили на війну в Україні.

Інформацію про наступ підтвердили кілька інтернет-ресурсів, серед яких і російський rusarminfo.ru, передає Obozrevatel.

«Інформаційний центр Нагірного Карабаху» повідомив, що лінію зіткнення Збройні сили Азербайджану перетнули в четвер, 24 березня, о 16:00 у напрямку села Парух Аскеранського району.

– Представники російських миротворчих сил, дислокованих у Карабасі, намагаються шляхом переговорів зупинити подальший поступ і повернути азербайджанських військовослужбовців на вихідні позиції, – йдеться у повідомленні.

Офіційно азербайджанське міноборони заявило, що загострення не було, й вони повністю контролюють ситуацію.

У чому суть конфлікту

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією розпочався через Нагірний Карабах у 1988 році. Тоді населена переважно вірменами Нагірно-Карабаська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.

Після цього Нагірний Карабах і сім прилеглих до нього районів – 20% території Азербайджану перебували під окупацією збройних сил Вірменії. Однак у травні 1994 року сторони досягли режиму припинення вогню.

 

У 2020 році військові дії на спірних територіях спалахнули з новою силою й були успішними для Баку. У листопаді Азербайджан, Вірменія та росія підписали спільну заяву про припинення війни.

 

Підписаний документ передбачав присутність російських і турецьких миротворців. Військові рф увійшли в Карабах через Вірменію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень