Збирала дані для рф та «ДНР», щоб ті проводили артобстріли: у Рівному засудили зрадницю (ФОТО)

Вона створила мережу інформаторів, які допомагали ворогу

Фото з сайту InformNapalm
Фото з сайту InformNapalm

У Рівному жінку засудили за державну зраду та участь у терористичній організації.

За повідомленням Рівненської обласної прокуратури, прокурор довів у суді, що жителька Донецька з ідеологічних мотивів у 2017 році разом з іншими особами створила мережу інформаторів.

Учасники цієї мережі збирали дані щодо переміщення підрозділів та військової техніки Збройних сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів, задіяних у проведенні операції Об’єднаних сил (АТО) на території Донецької області. 

Зібрану інформацію вони передавали представникам спецслужб рф та незаконним збройним формуванням так званої «ДНР» для проведення артилерійських обстрілів місць дислокації військових та правоохоронних підрозділів України на території Донецької області.

В ході спеціального судового розгляду, 52-річну громадянку України визнали винною у державній зраді та сприянні діяльності терористичній організації (ч.1 ст. 111, ч.1 ст. 258-3 КК України).

Згідно з вироком Рівненського міського суду жінку засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією належного їй майна.

Вирок ще не набув законної сили. Сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Зрадниця з позивним «Багіра» переховується в росії

За даними ресурсу InformNapalm, це колишня співробітниця Донецького військового заводу «Топаз» Олена Мойсеєнко (прізвище при народженні Литовченко, чоловік – Мойсеєнко Сергій).

Вона працювала з сепаратистами та російськими кураторами з позивним Багіра.

На сайті InformNapalm є розгорнутий матеріал, присвячений «ділам Багіри».

Зображена на фото особа наразі переховується на території рф, повідомив голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль

Він закликав усіх жителів Рівненщини, хто спокусився на легкі гроші і допомагає ворогу, здаватися добровільно зараз, щоб мати можливість уникнути покарання. На підтвердження Віталій Коваль навів текс статті про державну зраду.

 

ККУ. Стаття 111, п 3. «Державна зрада»

«Звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їхніх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання».

Щоб здатися – гарячі номери СБУ Рівненщини:

(0362) 678-606

(0362) 624-343

+38 068 596 23 02

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень