Завтра на Рівненщині запрацює особливий освітній заклад

Його появи в Острозькому районі чекали давно

Цього тижня для особливих дітей Острога відкрили інклюзивно-ресурсний центр. За словами директорки закладу Олени Обуховської, вже з понеділка Центр запрацює офіційно:

- Така ініціатива від держави – великий прорив у сфері інклюзії. За 14 років своєї роботи у цій галузі я не бачила більшої допомоги особливим дітям. Ми плануємо лише з міста приймати 170 діток, втім, кількість їх може бути значно більшою.

Інклюзія – це важлива реформа держави, переконаний заступник голови ОДА Олександр Корнійчук, який побував на відкритті закладу. Адже це абсолютно новий підхід до дітей з особливими освітніми потребами.

- Це вже 16-ий з 33 інклюзивно-ресурсних центрів, які заплановано відкрити на Рівненщині. Надзвичайно важливим є те, що ініціатива створення ІРЦ відбувається під пильним патронатом дружини Президента Марини Порошенко. Вона опікується цією реформою та робить усе для того, аби вона була підкріплена фінансовим ресурсом, - зазначив Олександр Корнійчук.

В острозькому ІРЦ є кабінет лікувальної фізкультури, логопеда, дефектолога та практичного психолога. Власне тут і проводитимуться корекційно-розвиткові заняття.

В усіх кабінетах є меблі, ігрове розвивальне обладнання, ноутбуки, мультимедіа та багато іншого для розвитку мовлення та пізнавальних процесів.

Кабінет ЛФК облаштований шведською стінкою, велотренажером, біговою доріжкою, тренажером для ніг і рук, тактильною доріжкою та іншим обладнанням.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень