Затишний інтер'єр: 7 речей у квартирі, яких потрібно терміново позбутися (ФОТО)

Помилки в дизайні, що мають прямий вплив на настрій

Дім - це місце, де можна розслабитися і забути про всі негаразди й труднощі робочого дня. Тому важлива кожна деталь - від кольору стін до кількості речей. 

Психологія дизайну інтер'єру: що впливає на людину

Обстановка не повинна тиснути, адже це викликає нервозність. Це свідчить про те, що в оформленні допущені суттєві помилки. М’які тони насичують гарний настрій. Велика кількість яскравих відтінків може призвести до перезбудження і безсоння.

Колір вирішує все
Колір вирішує все

Разом із тим, одноманітний інтер'єр може бути супутнім фактором розвитку апатії й депресивних станів, роздратованості тощо. 

Тож обидві ці крайнощі позначаються на самопочутті негативно. Щоб покращити враження від перебування у рідних стінах, достатньо внести невеликі корективи в оформлення приміщення.

Що змінити в інтер’єрі

Щоб покращити обстановку й створити дійсно затишну атмосферу, достатньо вирішити декілька завдань:

Навести порядок, адже безлад викликає апатію та створює сумбур в думках.

Прибрати зайві дзеркала: ще кілька років тому велика кількість дзеркал була модним трендом, але, як виявилось, це може призвести до депресивних станів. 

Приглушення барв; багато яскравих кольорів – одна з головних помилок. 

У природі всі яскраві тварини і квіти небезпечні для життя і здоров'я. Велика кількість кричущих фарб сприймається мозком людини, як небезпека.

Багато яскравих кольорів - не найкраща ідея
Багато яскравих кольорів - не найкраща ідея

Багато речей, що не подобаються. Це і старі потерті меблі, і повні пилу шафи з радянськими сервізами, діряві матраци, надбитий посуд, старе взуття – це все провокує відчуття туги і небажання щось робити.

Багато гострих кутів. Мозок сприймає це, як загрозу, тому включає механізм захисту. 

Геометрія більше не в тренді
Геометрія більше не в тренді

Тіснота пригнічує і створює враження відсутності повітря. В квартирі, а особливо, в житлових кімнатах, має бути мінімум деталей. Найкраще перебрати і переоцінити важливість дрібних предметів інтер’єру. 

Громіздке драпірування вікон. Дефіцит сонячного світла тисне на психіку. В таких умовах дивовижно мати гарний настрій. Тому важких портьєр з бабусиного спадку краще позбутися.

Геть бабусині штори
Геть бабусині штори

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень