Назвали головні інтер'єрні тренди 2023 року: зміни кардинальні (ФОТО)

У «топі» найближчих років природа, текстури та милі дрібнички

Головні цьогорічні тренди в оформленні інтер'єрів опираються на рішення, що забезпечують адаптованість, зручність та екологічність.

Все це відповідає концепції сталого розвитку. Вона передбачає встановлення балансу між задоволенням сучасних потреб та захистом інтересів майбутніх поколінь.

У дизайні це проявляється в екологічності, енергоефективності, надійності та витривалості матеріалів, а також можливості їх переробки.

Мор Крішер, керівник відділу дизайну Caesarstone, вважає, що нині дизайнери повинні стати послами сталого розвитку. Це не просто тенденція, а буквально початок нової ери.

Це означає, що наступні тренди будуть актуальні ще довгі роки.

Назад у джунглі!

Для більшості дизайнерів інтер'єру природа - одне із найбільших джерел натхнення. Зараз особливо актуальними будуть колірні палітри, що нагадують ліс чи пляж, а також використання деревини та натурального каменю.

Рослини й дерево створюють чудове поєднання
Рослини й дерево створюють чудове поєднання

Кріс Паск, директор Charlton Brown відзначає тягу людей до природи, що посилилася в часи пандемії й активно розквітає зараз:

 - Клієнти все частіше шукають зв'язок з природою, чи то буквально через тераси, балкони та сади, чи через матеріали, форми та кольори, – зазначає він.

Природні рішення створять атмосферу, наповнену спокоєм та енергією. 

Арки у поділі простору

Центральне місце у всьому зараз займають органічні вигини та плавні форми. Це стосується всього: від освітлення і до диванів. І це означає велике повернення арок в кімнати.

Більше арок - більше світла!
Більше арок - більше світла!

Арки роблять все круглішим та м'якшим. А ще вони здатні розширити приміщення наповнити його світлом.

Різноманітність текстур

Одним із головних трендів на 2023 році називають поєднання різних текстур. Це наповнить помешкання затишком та глибиною.

Поєднання роблять усе глибшим
Поєднання роблять усе глибшим

Приміром, щоб перенести це рішення у свою вітальню, спробуйте вдатись до поєднання шкіри, дерев'яних панелей, смугастого килима тощо.

Хендмейд повертається у тренди

Стійка тенденція - 2023 повертається до ручної роботи. Поступово зростає попит на локальних виробників та милі дрібнички, що вдихають в інтер'єр життя.

Простір, наповнений життям
Простір, наповнений життям

Інтер'єри нарешті відходять від мінімалізму, що сповідував відмову від декору впродовж останніх років. Дизайнери пропонують натомість щось особистіше і ближче.

Травертин та мармур на стінах

Дизайнери звертаються до натуральних матеріалів, а отже в топі знову травертин та мармур. Вони міцні та довговічні, але дорогі. 

В топі знову травертин та мармур
В топі знову травертин та мармур

Як доступніша альтернатива є ще керамограніт. Раніше ним облицьовували лише ванни та кухні, але зараз активно застосовується і в житлових приміщеннях.

Джерело: 24 нерухомість

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень